Stožer: 18. studenog bit ćemo negostoljubivi prema vladajućima

Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Predrag Matić, od ministra branitelja, branitelji, Vlada RH, dvojezičnost, Zoran Milanović, Vukovar, Zoran Milanović, stožer za obranu Vukovara, Vukovar, Vukovar, branitelj, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, Vukovarsko-srijemska policija, Darko Pajčić, Hrvatska, hrvatska krv, Franjo Šoljić, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, raspisivanje referenduma, VELIMIR BUJANEC, Vukovar, UDBA, udbo-komunističke močvare., istina, stožer za obranu Vukovara, Gordana Bujušić, anonimno pismo, Veleučilište Lavoslav Ružička, Erdutski sporazum, gradonačelnik, Vukovar, Željko Sabo, Željko Pinjuh, Željko Sabo, Ivan Penava, Vukovar, izborza gradonačelnika, kukuriku koalicija, Veljko Marić

Definitivno idemo prema referendumu o dvojezičnosti, odnosno zakonima koji se tiču manjinskih prava u tom smislu, a naš pravni tim će u slijedećih nekoliko dana sastaviti referendumska pitanje," rekao je glasnogovornik Stožera Igor Gavrić objavivši i definitivnu odluku Stožetra da za 18. studenoga i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara organiziraju svoj protokol.
"Nećemo ići u koloni s vladajućima, jer ne želimo biti s ljudima koji nemaju stvarnog pijeteta prema žrtvama. Budući da Vlada ne želi ukloniti ploče odlučili smo 18. studenog biti negostoljubivi prema njima za što imamo potporu brojnih braniteljskih udruga. To ćemo iskazati na više načina, a u našu kolonu pozvat ćemo one kojima je stalo do dostojanstva i žrtve Vukovara", rekao je Gavrić dodavši i da su pregovori s Vladom prekinuti, jer nemaju više o čemu razgovarati, a protiv dvojezičnosti će se, najavio je, boriti drugim sredstvima, ne preciziravši kojima i kakvima.

dalje.com