Stiže zahlađenje: pozdravite se s temperaturama od 20 stupnjeva!

kiša
U nedjelju će vrijeme biti nešto promjenjivije, osobito u unutrašnjosti gdje u drugom dijelu dana može pasti i malo kiše. Na Jadranu će ipak biti stabilnije, osobito na jugu gdje će biti i najsunčanije, javlja dnevnik.hr.

Temperatura u unutrašnjosti bit će od 2 do 6, a na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva.

U nastavku dana bit će promjenjivo, ponegdje na kopnu može pasti i malo kiše. Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će djelomice sunčano, ponegdje s malo kiše te vjetrovito, u početku uz umjeren i jak jugozapadnjak, zatim buru. Temperatura će biti uglavnom od 15 do 20 stupnjeva, u gorju malo niža.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, ali navečer i ovdje s nešto više oblaka, a na sjevernom dijelu može pasti koja kap kiše. Krajem dana će zapuhati bura, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

A u narednim danima slijedi nam pad temperature. Tako će sredinom tjedna najviša temperatura u unutrašnjosti biti tek 10-ak stupnjeva, a na moru samo 5-6 stupnjeva viša.

Nalazit ćemo se pod utjecajem ciklone, a zbog frontalnog sustava malo kiše može pasti uglavnom u kopnenim područjima. Početak studenog obilježit će i studeno vrijeme, osobito na kontinentu gdje će se ujutro mjeriti oko nule, ali i na Jadranu će temperature biti niže nego smo navikli u tjednu na izmaku.