SRCE PONOSNO 12. svibnja 2015. u dvorani Doma sportova Zagreb

srce ponosno, Hrvati u BIH
Planirano je da projekt ne bude jednokratan nego da postane tradicionalan i sa sve raznolikijim sadržajima.
Svake godine središnji javni događaj bit će dodjela priznanja SRCE PONOSNO osobama, organizacijama i udrugama podrijetlom iz Bosne i Hercegovine i hrvatskog iseljeništva koje su svojim djelovanjem značajno pridonosile nastanku, obrani, identitetu i ugledu Republike Hrvatske.

Projektu SRCE PONOSNO potporu su već dale mnoge udruge i zavičajni klubovi koji djeluju u Gradu Zagrebu te Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Prvo javno događanje projekta SRCE PONOSNO bit će u utorak 12. svibnja 2015., u Zagrebu, u dvorani Doma sportova, s početkom u 20,30 sati. Ovom prigodom dodijelit će se posebna priznanja SRCE PONOSNO nekolicini zaslužnih osoba, organizacija i udruga, a u prigodnom kulturnom i zabavnom programu nastupit će niz istaknutih pojedinaca, grupa i kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine.

Popis imena dobitnika priznanja „SRCE PONOSNO" za 2015 godinu

1. Politika: Gojko Šušak , Bosiljko Mišetić, Milan Ramljak
2. Domovinski rat: Blago Zadro,Robert Zadro
3. Ekonomija i poduzetništvo: Milan Artuković, dr.Goran Marić
4. Školstvo: Prof.Ljilja Vokić
5. Znanost: Prof.dr Ivan Đikić
6. Kultura: Ivo Grgurević, Mile Pešorda
7. Glazba: Željko Bebek, Mate Bulić, Sandra Bagarić, Ivan Mikulić
8. Show Biz: Anica Kovač
9. Sport : Slavko Goluža, Franjo Arapović, Damir Škaro,Josip Šimunić,Ivan Ljubičić, Miroslav Ćiro Blažević,Zvonimir Boban,Goran Jurić, Mario Stanić, Vladimir Vasilj,Dario Šimić, Zvonimir Soldo, Davor Šuker, Krunoslav Jurčić, Zoran Mamić, Antony Šerić,
10. Mediji: Jozo Ćurić, Jozo Barišić
11. Udruge i zavičajni klubovi: Livanjska zajednica u Zagrebu, Udruga Bosanski Hrvata Prsten, Zavičajni klub Kupres u Zagrebu, Ramska zajednica u Zagrebu
12. Kategorija za Hrvate iz Republike Hrvatske: General Ante Gotovina, Mladen Grdović, Krunoslav Kićo Slabinac