Spriječen atentat na Jadranku Kosor?!

Prošlotjedni posjet premijerke Jadranke Kosor Beogradu prema svemu sudeći prošao je dobro. Premijerka se sastala sa slovenskim premijerom Pahorom i srbijanskim predsjednikom Tadićem, ali i srbijanskim premijerom Cvetkovićem.

No, čini se kako je u pozadini posjeta ipak bilo problema. Kurir tako piše kako je neposredno prije prolaska kolone s hrvatskom premijerkom ukraden autobus hrvatskih registarskih oznaka koji je u Beograd dovezao hrvatske turiste. Iako se u prvi tren cijeli događaj činio samo kao krađa, specijalne službe provjeravaju nije li iza toga stajao i pokušaj atentata na premijerku Kosor.

Iako je autobus zbog ugrađenog GPS-a ubrzo pronađen u jednoj od industrijskih hala u Novoj Pazovoj, ispremetan i s uređajem za ometanje GPS signala, srbijanska policija ništa ne želi prepustiti slučaju.

Zanimljivo, čitatelji Kurira nisu sigurni da su ova dva događaja povezana. Jedan od čitatelja tako piše "ne mogu vjerovati kakve sve konstrukcije ova vlast može smisliti u cilju što boljeg dodvoravanja Hrvatima. Ukrao je utobus da ubijek Kosor i to hrvatski, valjda da smjesti Hrvatima. Bože spasi nas od njih!".

nacional.hr