FOTO  Spomen obilježje Ivica Repušić,Osijek,08.07.2016.

Ivica Repušić, obljetnica
Godinama poslije taj suprug i otac dvoje djece nije zaboravljen, a na inicijativu članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH "Imotska krajina" da Repušiću postavi spomen-obilježje u Stadionskom naselju, svečano je otkriveno 08.srpnja2016.godine. Ivici u spomen podižu Udruge: UDVDR Imotska Krajina, USPDR "Orao"Osijek i Udruga veterana i pripadnika 3.gbr Kune.

Ivica Repušić,od oca i majke porjeklom iz Runovića, Imotska krajina, rođen u Osijeku 22.lipnja 1959.g. U Osijeku je živio sa svojim roditeljima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Po završetku školovanja zapošljava se u OLT-u gdje upoznaje gosp. Snježanu s kojom stupa u brak 15.listopada.1983.g. 24.02.1984.rađa im se kčer Ivana a 10.05.1987.g.sin Krešimir.
U to vrijeme Ivica i Snježana grade kuću i useljavaju 1990 g. Idiličan brak i obitelj narušava Domovinski rat u koji se Ivica prijavljuje 19.04.1991.g. i to u Specijalnu jedinicu policije u Osijeku. Nažalost, idilu prekida pogibija Ivice 11.07.1991. upravo na ovom mjestu gdje se sada nalazimo. Biva pogođen u celo iznad desnog oka gdje na mjestu i ostavlja svoj mladi život.

Uime Udruge, vijence su pokraj spomen-obilježja jučer položili i supruga Snježana te Krešimir, sin ubijenog Repušića, Tomislav Ivić, izaslanik predsjednice RH, ministar branitelja Tomo Medved, Damir Takač, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske, dogradonačelnik Vladimir Ham, dožupan Dragan Vulin, predsjednik GČ Novi Grad Ivan Karalić i brojne druge udruge proizišle iz Domovinskog rata.