Splićanka maloljetnicu s mentalnim teškoćama mlatila, čupala pa ubola nožem

silovanje, silovanje, džamija, crna kronika, silovanje, trudnoća, silovanje, žepče, silovanje, Tuzla, silovanje, Posavina, silovanje, seks, prijestupnik, silovatelj, silovanje, nigerija, studentica, silovanje, dječji dom, zlostavljanje, Beč, Srbija, silovanje, mobitel, silovanje, pedofilija, Makedonija, seks, bolest, optužnica, pedofilija, zanimljivosti, zlostavljanje, seks, nasilje, robinja, silovanje, lončari, silovanje, grob, obiteljsko nasilje, incest, teško seksualno zlostavljanje, silovanje, zlostavljanje, djevojčica, pijanstvo, alkohol, auto, razvod, pilanje, logor Duhok, masovna ubojstva, silovanja, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, seksualno zlostavljanje djece, silovanje, pedofil, djevojčice, trudnoća, BIH, maloljetničke trudnoće, pobačaj, djevojčice, tučnjava, roditelji, manijak, haustor, napad, seks navike, prodaja, maloljetnica, djeca rast, roditelji, pedofili, pedofilija, uhićenje, gole fotke, zlostavljanje, otac, psiholozi, djeca rast, igra, nasilje, pornografija, Mostar, djevojčica,

Zbog fizičkog zlostavljanja 17-godišnjakinje sa sniženim kognitivnim sposobnostima, koju je uzela na skrb, optužena je 44-godišnjakinja iz Splita za koju se traži 10 mjeseci uvjetnog zatvora. 

Svoju štićenicu je mlatila, bacila na pod, čupala joj kosu i na kraju je ubola kuhinjskim nožem u bedro, a u svoju obranu je Splićanka izjavila da je to njoj radila njena majka, piše Slobodna Dalmacija.

Optužnica je podnijeta sucu za mladež Općinskog suda u Splitu, a 44-godišnjakinja se tereti za nanošenje tjelesnih ozljeda maloljetnici ranjivoj zbog njene dobi. 

Kako stoji u optužnom aktu, nasilni čin se dogodio u podstanarskom stanu u Makarskoj, u kojem je 44-godišnjakinja boravila, u veljači ove godine u 18,30 sati. Nakon svađe s maloljetnicom, iako je znala za njenu dob i snižene mentalne sposobnosti, nasrnula je na nju fizički s namjerom da je ozlijedi. 

Prvo je uhvatila za kosu i tako je grubo odgurnula da je 17-godišnjakinja pala i udarila glavom o pod. 

Dok je maloljetnica ležala na podu, 44-godišnjakinja je udarila više puta šakom u lice, stoji u optužnici. 

Zatim nasilna skrbnica grabi kuhinjski nož i ubada 17-godišnjakinju u bedro, a iako je to napravila silom slabijeg intenziteta, kako navodi optužnica, zadala je maloljetnici otvorenu ranu veličine pola centimetra. Osim toga je 17-godišnjakinja zadobila više oguljotina kože lica i krvni podljev na desnoj sljepoočnici, a daljnjih batina se spasila bijegom iz stana.

U svojoj obrani 44-godišnjakinja je pokušala opravdati svoj postupak i minorizirati ozlijede.

"Bila sam ljuta na nju jer sam se sažalila nad njom zbog njene teške obiteljske situacije pa sam je uzela sebi doma, ali ona se nije držala dogovora o dolascima navečer. Tu večer sam se brinula pa sam je “trisnula” tri puta,  a jedino što je tada palo bio je njen mobitel i kozmetika.  Malo sam je “bocnula”, ali nisam je namjeravala ozlijediti, nego, ja inače imam jaku ruku. Osim toga, nož je bio tup, a to je nešto što je i meni moja majka radila pa ja znam i sama sebe tako ubosti. Nisam je bacala na pod i tukla šakama, a modrice je dobila od intimnih odnosa", nabrajala je razloge optužena.

Napadu je svjedočio i prijatelj 44-godišnjakinje koji je bio u stanu, ali je bio toliko pijan da se ne sjeća svih detalja.

"Vikala je na nju gdje je bila, s kim je bila, je li bila s momkom te joj je iz torbice izvadila kozmetiku i počela je razbijati. Onda ju je počela šamarati, a kada sam joj kazao da se smiri rekla mi je da ne znam o čemu se radi. Onda je krenula prema sudoperu i uzela kuhinjski nož i ubola 17-godišnjakinju iznad koljena. Skočio sam i zaustavio je, a ozlijeđena cura je pobjegla iz stana. Ne sjećam se svega jer sam bio pod utjecajem alkohola, ali kada sam izašao vani vidio sam 17-godišnjakinju kraj trgovine s dečkom i smijala se pa sam pretpostavio da joj nije ništa", izjavio je svjedok, javlja Slobodna Dalmacija.

Stalna sudska vještakinja psihologinja je napravila nalaz i vještačenje maloljetnice i njenog iskaza u kojem je potvrđeno kako je sniženih kognitivnih sposobnosti i da se kao takva nalazi u kategoriji posebno ranjivih osoba.

"Potreban je pregled psihijatra i redovito praćenje po psihijatru. Događaj je opisala da se sastojao od guranja, udaranja po licu, bacanja na pod, gušenja, grebanja, griženja i uboda nožem. Sa psihologijskog aspekta može se govoriti o autentičnosti proživljenog događaja", izjavila je psihologinja.

Stalni sudski vještak sudske medicine opisao je ozlijede i način nastanka.

"Oguljotine kože lica mogle su ostati djelovanjem noktiju, a krvni podljev na desnoj sljepoočnici udarcem tupo-tvrdim predmetom (šakom) silom srednje jakog intenziteta, ali i padom i udarcem glavom o zid. Površinska otvorena rana lijevog bedra mogla je nastati djelovanjem noža silom zamaha slabijeg intenziteta. U medicinskoj dokumentaciji opisuje se crvenilo kože po licu i vratu koje može biti trag kod npr. šamaranja ili blažeg stiskanja vrata šakama", detaljno je nabrojio.

Pregledana je dokumentacija  Centra za pružanje usluga u zajednici Split i Centra za socijalnu skrb te je slijedom svega Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu. Osim kazne zatvora traže i da optužena plati 4.400 kuna troškova postupka.