Šokantno: Okupacija u Posedarju

...od nasilnih ovrha i deložacija, ishlapila je nakon spoznaje da su u Hrvatskoj Policija i sudstvo iznad Zakona i Ustava RH.

Djelatnici MUP-a od ranih večernjih sati okupirali su prilaze Posedarju u svrhu zaštite „prava" Raiffeisebank St. Stefan-Jagergerg-Wolfsbergegen i zabranjuju pristup u Posedarje.

Općinski sud u Zadru Zaključkom je odredio predaju u posjed i iseljenje tvrtki Royal Montagu d.o.o. i direktoru Nenadu Koljaji, građevinskom poduzetniku koji je dužnik Raiiffeisenbank St Stefan-Jagerberg-Wolfsbergegen, zadruge koja za financijsko poslovanje na području Hrvatske nema apsolutno niti jedne dozvole i nikakvog zakonskog prava.

Iako je zakonima koji su važeći na području Republike Hrvatske jasno i nedvojbeno propisano, da strane institucije nemaju ovlasti poslovati na području Hrvatske bez legalno otvorenih podružnica, pa niti obavljati financijsko poslovanje, Općinski sud u Zadru, a i drugi sudovi daju im prava koja im po hrvatskim zakonima ne pripadaju.

Iako se na stotine dužnika obratilo Kaznenom prijavom austrijskom tužiteljstvu koje je poduzelo sve potrebne istražne radnje pa i mjere opreza u ovim slučajevima, USKOK i DORH nisu ispunili očekivanja žrtava kaznenih djela. Nitko ih nije zaštitio. Posljednja nada bila je da će Ustavni sud Republike Hrvatske u skladu sa svrhom njegovog postojanja i Ustavom RH - zaštititi Ustavna prava građana RH - temeljem ustavnih odredbi koje propisuju da se niti jedan akt u Republici Hrvatskoj, pa niti sudska odluka ne mogu temeljiti na nezakonitim i neustavnim aktima. Uzalud. Iako je takav Prijedlog podnešen Ustavnom sudu još 27. listopada 2014., Ustavni sud oglušio se na vapaj za zaštitu ustavnih prava građana RH.

Nenad Koljaja, hrvatski branitelj, poziva u pomoć.

U Posedarju okupacija, članovi njegove obitelji ne mogu pristupiti u stan u kojem žive, spriječeni od više djelatnika MUP-a koji su im zapriječili put. Iako su aktivisti Živog zida zajedno s Koljajom organizirali pasivni otpor radi sprječavanja deložacije, isto nije ni na koji način moguće jer se MUP jako dobro organizirao i sprječava pristup na bilo koji način zgradama koje je izgradio Nenad Koljaja a u kojima vlasništvo imaju i drugi vlasnici kojima je pristup zabranjen.

Umjesto sudske zaštite, sudovi provode represiju i nasilje. Iako slučaj Nenada Koljaje nije obuhvaćen novim Ovršnim zakonom koji je stupio na snagu 01.09.2014. godine, a u koji je unešena nova odredba - da se prilikom deložacija može primijeniti i nasilje, već se deložacija mora provoditi temeljem odredbi starog Ovršnog zakona, ista se očigledno provodi uz silu i veliki broj djelatnika MUP-a koji pružaju asistenciju sudskom ovršitelju i nelegalnoj banci.

Istovremeno, uredno odgoda ovrhe - neprihvaćena je od strane hrvatskih sudova, Općinskog suda u Zadru, pa i najvišeg zakonodavnog tijela u RH, Ustavnog suda. Na prijedlog Nenada Koljaje i njegove tvrtke, nema niti odgovora, kao da ovršenik niti ne postoji. Do trenutka deložacije, iako je stranka u postupku ne omogućuju mu niti da se pojavi pred sudskim ovršiteljem.

Građani Hrvatske u traženju zaštite svojih prava nailaze na - šutnju administracije. Zavladalo je apsolutno bezakonje.

Nenad Koljaja poziva svoje suborce, hrvatske branitelje, u obranu dostojanstva hrvatskog čovjeka. Postupak Općinskog suda u Zadru i djelatnika MUP-a pokazuje da ovo nije zaštita prava, već zaštita kriminala i bezakonja u RH.

U zgradu su useljeni branitelji, socijalni slučajevi i dr. potrebiti kojima su Nenad Koljaja i Živi zid omogućili da usele bez naknade stanarine a kojima očigledno u rano ujutro prijeti nasilno iseljenje i gubitak svakog dostojanstva. Nenada Koljaju možete kontaktirati na mob; 095 564 0966. Lokacija, Posedarje, Sveti duh 3.

hazud.hr