Hrvatska: Snijeg u Splitu, Trogiru, Zadru...

snijeg, Tomislavgrad, snijeg, zima, snijeg, stanje na cestama, spašavanje, lavina, eufor, Mostar, autobus, Široki Brijeg, lavina, Tomislavgrad, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, prognoza vremena, vremenska prognoza, Livno, Šuica, vožnja, zimski uvjeti, savjeti, Tomislavgrad, Livno, snijeg, stanje na cestama, snijeg, vremenska prognoza, meteo alarm, BIH, prometne nezgode, prometne nesreće, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, snijeg, Guste padaline, autocesta A6, hak, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vrijeme, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama

Na dijelu A1 ograničena je brzina vožnje, a moguća je poledica na cestama u gorju, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Slab snijeg koji je u srijedu ujutro padao u Splitu nije se zadržao na tlu, no zabijelio je šire trogirsko područje te su od 8 sati i 20 minuta proglašeni zimski uvjeti na državnoj cesti D 58 Seget Gornji-Boraja. Policija je pozvala vozače da koriste zimsku opremu jer se samo takva vozila propuštaju u promet.

Po izvješću Hrvatskog autokluba, snijeg otežava promet u većem dijelu Like i na području srednjeg Jadrana, ponegdje pada i vrlo gust nošen jakim vjetrom. Na dionici autoceste A 1, između čvorova Gospić i Skradin, zbog gustog snijega koji pada i ledene kiše brzina vožnje ograničena je na 40 km/h.

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, dok su kolnici mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u Istri i Hrvatskom primorju.

Upozorava se vozače na dodatan oprez duž Jadranske i Ličke magistrale, te na širem području Gračaca i Obrovca zbog odrona.

Moguća je poledica na cestama u gorju, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu na području Zadra i Gračaca: D 1 Udbina-Gračac-Knin, D 8 na Jadranskoj magistrali od Svete Marije Magdalene do Biograda na moru, D 27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac,

D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, D 106 Pag-Posedarje, D 218 Sučević-Srb, D 306 Vir-Nin-Zadar, D 424 Zadar (luka Gaženica)-čvor Zadar 2, D 502 Donji Zemunik-Smilčić-Karin i D 506 Dobroselo-Mazin.

U Gorskom kotaru zabrana vrijedi na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, na lokalnim cestama na području Delnica i u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

IZVOR: net.hr