Sledila mu se krv u žilama: 'Tražili su me novac da obuku mrtvo dijete'

10.09.2014

Branko Vasić došao je sa pogrebnim preduzećem da preuzme tijelo 8-godišnjeg rođaka, preminulog na Institutu za majku i dijete 'Dr Vukan Čupić', i doživo šok.

Prišla mi je žena koja radi tamo i dva puta pitala tko će obući pokojnika. A zatim je uslijedilo pitanje koje mi je sledilo krv u žilama: 'Je li znate koliko će vas to koštati?' Pomislio sam u sebi što će koliko koštati? Ali, bol je bila jača i samo sam izustio da to nije problem! Kada je sve bilo gotovo, pozvala me je mahnuvši rukom i rekla: 'Što se tiče oblačenja, to košta 4.000 dinara'", ispričao je vidno uzrujan muškarac koji je toj ženi dao novac i nije dobio račun, piše Blic.

Zaposlenici sve priznali

U Institutu za majku i dijete odmah su ispitali slučaj, a osumnjičeni zaposlenici su sve priznali.

"Osoblje koje je to napravilo, priznalo je, ali su se branili time da su samo htjeli pomoći i olakšati da se tijelo ne prevozi u centralnu kapelu, a to je bila njihova samoinicijativna odluka. Kaznit ću osoblje koje je to uradilo. Osobno sam pozvao rođaka koji je preuzeo tijelo i ispričao sam se u ime cijelog osoblja", kazao je dr Radoje Simić, nedavno postavljeni v.d. direktor Instituta 'Dr Vukan Čupić' koji se nalazi u Beogradu.

Izvor: Blic/Danas.hr

Tagovi: dijete Novac smrt
loading...