Škaro bi uskoro mogao biti na slobodi, žrtva izbezumljena od straha

damir škaro, Uhićen

Damir Škaro kojeg je zaposlenica AK Sigeta optužila za silovanje, podnio je ostavku na funkciju predsjednika tog autokluba. Tako bi Škaro mogao izaći iz istražnog zatvora koji mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela za koje je optužen.

Naime, prošlog tjedna sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatio je zahtjev velikogoričkog tužiteljstva koje je tražilo da se Škaru pritvori zbog gore navedenih razloga te mu odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Odvjetnici s kojima smo razgovarali objasnili su nam da tako postoje šanse da ga ranije puste iz zatvora. Naime, kako su nam objasnili, podnošenjem ostavke na funkciju u AK Sigetu, otklanja se mogućnost ponavljanja kaznenog djela jer od jučer Škaro više ne radi u tom autoklubu.

Šanse za ranije puštanje iz zatvora postoje, tvrde odvjetnici

S druge strane, tužiteljstvo će uskoro krenuti s ispitivanjem svjedoka i to bi trebalo biti brzo završeno jer ih je samo četvero.

"Šanse za njegovo puštanje iz zatvora postoje jer je podnio ostavku, takvi manevri se koriste kad neki direktor počini pronevjeru u firmi pa onda podnese ostavku. To se može iskoristiti i u ovom slučaju, iako se ne bi smjelo jer se radi o silovanju koje nije vezano ni uz kakvu funkciju", objasnili su nam odvjetnici.

Ako izađe ranije, žrtva može od suda zatražiti zabranu prilaska za Škaru, objašnjavaju odvjetnici, međutim, to vrlo često ne sprječava nasilnike, kao što smo imali prilike vidjeti u dosadašnjoj praksi, o čemu je Index već pisao.

"Moja klijentica je izbezumljena od straha"

Isto tako, podsjetimo, Škaro je u ovom slučaju koristio i drugu osobu da dođe do žrtve, koja je ispričala da joj je njegov posrednik bio nudio novac u zamjenu za šutnju. Tko može garantirati da njegovi posrednici neće pristupiti žrtvi ili svjedocima?

Index je nazvao i odvjetnicu žrtve Moranu Rabar, koja nam je rekla da joj je klijentica u dosta lošem stanju.

"Što da vam kažem, opet smo na početku, moja klijentica je izbezumljena od straha. Dosta je loše, sad opet po tko zna koji put sve proživljava", kratko nam je rekla Rabar.