Skandalozno: Mi njima novac, oni nama optužnice

pišonja ižuga
Na u srijedu održanoj sjednici HAVC je najveći dio odobrenih sredstava, 520 tisuća kuna, dodijelio "Baladi o Pišonji i Žugi", koju uz producentsku kuću DEPO iz BiH koproducira hrvatska Fokus produkcija, piše priznajem.hr.

Snimanje tog filma počelo je ovoga ljeta u Sarajevu, a redatelji filma su Jasmin Duraković i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, autor legendarne pjesme po kojoj je, uz beogradskog pisca i dramaturga Vladimira Đorđevića, napisao i scenarij.

Vladimir Đorđević je beogradski pisac po čijem je tekstu, inspiriranom likovima Pišonje i Žuge, još ranije napravljena predstava izvedena u Narodnom kazalištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu i u Ateljeu 212 u Beogradu.

Nakon što je prva klapa pala ovog ljeta, snimanje ovog regionalnog ostvarenja bit će nastavljeno tijekom travnja i svibnja naredne godine.

Radnja tog filma ipak ne prati samo sudbinu nestašnih sarajevskih tinejdžera iz kultne pjesme - Pišonje i Žuge, već se bavi i drugim pjesmama "Zabranjenog pušenja" iz zlatnih predratnih godina, pa je zbog toga taj projekta ujedno i svojevrsna posveta gradu Sarajevu iz tog vremena.

Glavne uloge u filmu igraju: Ivan Đorđević (Pišonja), Dino Sarija (Žuga), Jelena Gavrilović (Amila), Emir Hadžhafizbegović (Murga Drot), Haris Burina (Lepi), Saša Petrović (Pinjo) i brojni drugi poznati glumci iz BiH i cijele regije.

Direktor fotografije je Šahin Šišić, scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Adisa Vatreš, za šminku je zadužena Vesna Trogrančić, dok je Bojan Hadžihalilović uradio prve vizuale za film.

U filmu će se koristiti glazbene teme iz pjesama po kojima je pravljen scenarij, ali i pjesme grupe Letu štuke, dok će proslavljeni bh. glazbenik Dado Džihan raditi neke od novih glazbenih tema.

Produkciju filma vodi DEPO (Sarajevo) zajedno s producentskom kućom Fokus (Hrvatska), a producenti filma su Jasmin Duraković, Sejo Sexon i Davor Pušić.