Sjednica o Karepovcu: 'Da nismo krenuli sa sanacijom, ovo ljeto imali bi Karepovac na ulicama'

karepovac, sjednica
Gradsko vijeće Grada Splita održava tematsku sjednicu o sanaciji odlagališta otpada Karepovac. Odazvalo se 27 od 25 vijećnika, s time da su Tonći Blažević i Željko Kerum opravdano izostali.

"Važno je istaknuti da se s problemom Karepovca Grad nosi 53 godine. Svi su ga odmicali od sebe, ali sada je on došao k nama. Uhvatili smo se u koštac s tim problemom, jer nemamo izbora. Ovo ljeto bi dobili Karepovac na ulicama jer je premašio kapacitete", kazao je zamjenik gradonačelnika Nino Vela, javlja Slobodna Dalmacija.

Splićani su u subotu prosvjedovali zbog neugodnog mirisa koji se širi gradom te sumnji u nestručnost i netransparentnost sanacije

Vladajući su istaknuli da je prije početka radova konzultirana struka, kao i da nije bilo ugrožavanja zdravlja ljudi. "Inspekcija nije imala primjedbi za provođenje projekta, već samo preporuke za smanjenje neugodnih mirisa. Ali zdravlje ljudi nije bilo ugroženo. Ne možemo dočekati sljedeću zimu, a da ovaj problem nije riješen", kazao je Vela.

Prije početka tematske sjednice, Ante Čikotić je u ime MOST-a održao konferenciju za novinare te je istaknuo kako je u posjedu cijelog projekta i troškovnika za sanaciju Karepovca koji će javno objaviti, donosi Slobodna Dalmacija.