Sin vukovarskog heroja: Često mi to rade, ali sada sam odlučio progovoriti

bojan glavašević, Vukovar

Bojan Glavašević, sin jednog od najpoznatijih heroja Domovinskog rata Siniše Glavaševića, odlučio je javno progovoriti o porukama mržnje koje prima. Zlonamjernicima koji mu takve poruke šalju jer se ne slažu s njegovim političkim stavovima poslao je poruku da su "riječi koje biraju da bi ga uvrijedili ekvivalent višesatnom mlaćenju čeličnim šipkama ili rafalu ispaljenom iz automatskog oružja", prenosi Večernji list.

"Mojim mrziteljima jedna od najdražih uvreda je upravo ta: otac ti se okreće u grobu. Već dugo želim nešto napisati o tome, a baš danas sam dobio poticaj od nekoliko "hrabrih" koji su mi se javili. Grozna je pomisao da smo naše voljene, kojih više nema, svojim ponašanjem izdali i uvrijedili do te mjere da oni ni u smrti ne mogu pronaći mir. U mojem je slučaju ova uvreda još bolnija jer je moj otac - baš na današnji dan - mučen na najgore načine i onda među prvima strijeljan i bačen u masovnu grobnicu.

Ova uvreda ima još jednu dimenziju. Budući da sam ja bio dijete kada mi je otac ubijen, govoreći mi da se zbog mojeg ponašanja okreće u grobu, moji mrzitelji također impliciraju da ja uopće nisam poznavao svog oca. Bilo da roditelja izgubimo sa 7 ili sa 77 godina, nedostajat će nam razgovor i poznanstva s njima. Roditeljske ljubavi naprosto nikad nije dosta. Moji mrzitelji sve to jako dobro znaju i, u silnoj želji da mi naude makar riječima, kad već drugačije ne mogu, odlučuju se na one riječi koje im se čine ekvivalentom primjerice, višesatnog mlaćenja čeličnim šipkama ili rafala ispaljenog iz automatskog oružja.

Da, "otac ti se okreće u grobu" vrlo je pomno odabrana uvreda. Čovjek koji je takvo što u stanju izgovoriti drugom ljudskom biću, zapravo uopće nije mnogo bolji od onih koji su zaista premlaćivali čeličnim šipkama i ispaljivali rafale iz automatskog oružja u nedužne i nenaoružane.

Bit ću vam sasvim iskren, ponekad mi doista dođe da odgovorim ili da svojim mrziteljima kažem kakvu grubu riječ. Ali onda prizovem u sjećanje sve lijepe trenutke koje sam imao s tatom, sav smijeh i svu njegovu sposobnost da svoj život okrene prema onome što je bitno, a one nebitne pusti da, poput prašine, budu odneseni u zaborav. Život je zbilja prekratak za hejtere", poručio je putem Facebooka.

https://www.facebook.com/BojanGlavasevic/posts/1390996577734116

Inače, Glavašević je bivši SDP-ovac koji u Hrvatskom Saboru trenutno djeluje kao nezavisni zastupnik te se nalazi na čelu novog jakog oporbenog kluba koji okuplja šest zastupnika.