Sezonca iz Trebinja dočekali s fantomkama na glavi: 'Imaš 24 sata da napustiš Dubrovnik'

dubrovnik fantomka

Kako piše Dubrovački dnevnik pozivajući se na neimenovane pouzdane izvore, nekoliko ljudi dočekalo ga je s "fantomkama" navučenim preko lica te mu je poručeno da ima 24 sata da napusti Dubrovnik, a što je on i učinio.

Identitet napadača nije poznat, a izvor Dubrovačkog dnevnika tvrdi da se radi o članovima Torcide. Ovaj portal također navodi da se u Dubrovniku može čuti da je konobar proboden nožem, ali da se takvo što zapravo nije dogodilo, iako su napadači navodno imali nož uz sebe.

Portal također navodi da je napadnuti konobar navijač Crvene zvezde te da na ruci ima tetovažu navijačke skupine tog kluba, Delija, koju je sakrivao zavojem. Navodno mladić nije imao nikakve nacionalističke ispade te nije imao probleme ni kad je radio kao konobar u Zagrebu.

Slučaj nije prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i zasad nema detaljnijih informacija o tome je li pokrenuta istraga.

Podsjetimo, ranije ovaj tjedan u Supetru su napadnuti sezonci nakon što su napadači čuli neke od njih kako govore srpskim jezikom.

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivirano mržnjom po nacionalnoj osnovi prema pet osoba u dobi od 21 do 26 godina, od kojih su neki u napadu i ozlijeđeni.