Seks skandal u vrhu policije

prostitucija

... visokopozicionirani službenici Ravnateljstva policije, a treći je bio visokopozicionirani službenik Policijske uprave zagrebačke. Iako Jutarnji.hr. raspolaže i njihovim imenima, u Ravnateljstvu nisu htjeli potvrditi je li riječ točno o tim osobama.

Kako se neslužbeno doznaje, sva trojica su suspendirana nakon što su, gotovo slučajno, došli pod istragu kriminalističke policije. Naime, krim-policija je prošle godine uoči Božića počela istragu o skupini svodnika koji su preko Facebooka i oglasnika tražili djevojke koje bi radile za njih. Osim punoljetnih prostitutki, ranije uhićena Magdalena B. (28), fitness trenerica, i njen prijatelj Marijo B. (45) nudili su i seksualne usluge maloljetnica.

Upravo zbog plaćenog seksa s jednom od 17-godišnjakinja kazneno je prijavljen njihov klijent - autoprijevoznik Marijan K. (50), a prisluškujući njegov telefon, policija je došla i do svojih kolega. Naime, policija je presrela njegov razgovor s jednim od šefova prometne policije u kojemu mu on na dar, između ostalog, nudi i plaćeni seks.

Autoprijevoznik je, naime, preko uhodane veze sa svodnicima policijskom šefu naručio prostitutku i pritom platio i njezinu uslugu i motelsku sobu u kojoj je usluga pružena. Kako se neslužbeno doznaje, policija je nakon toga počela i istragu o tome što je prijevoznik dobio zauzvrat. Naime, sumnja se da je na taj način policajcu zapravo dao mito.

Također se sumnjalo i da su policajci iznuđivali takve darove i usluge od autoprijevoznika i drugih osoba. Kako doznaje Jutarnji, istraga je u tijeku. Autoprijevoznik kojega je policija nadzirala u četiri je navrata plaćao seks maloljetnici, a jednom joj je, umjesto novca, dao iPhone 6.

Podsjetimo, osumnjičena ekipa svodnika u ovom slučaju podvodila je skupinu djevojaka po stanovima i hotelskim sobama, a cijena je bila od 500 do 700 kuna za pola sata. Svodnicima Mariju i Magdaleni obraćao se šaroliki spektar klijenata - od pjevača, odvjetnika, preko vlasnika tarot-linije do ginekologa, novinara i radnika Hrvatskih šuma.