Savska 66: Simbol slobode i borbe za Hrvatsku

savska 66, branitelji, prosvjedi, savska 66, branitelji, prosvjed, prosvjedi, prosvjedi branitelja, branitelji, prosvjed, Policijski dužnosnici, savska 66, branitelji, razlozi, prosvjed, savska 66, obljetnica, Hrvatska zemlja, branitelj, ministar branitelja, savska 66, prosvjed

Zbog nerazumijevanja politike prisiljeni su prosvjedovati ispred ministarstva koje bi trebalo štititi njihova prava. Savska 66 u kojoj branitelji prosvjeduju postala je simbol otpora ne samo prema vlasti koja nema sluha za svoje najbolje sinove, nego prema svima koji se godinama trude omalovažiti i obezvrijediti Domovinski rat.

Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info

Aktualna vlast je putem svojih satelita na razne načine pokušala minirati prosvjede, a putem javnih medija odaslane su ružne poruke koje ne zavrijeđuju branitelji koji ne traže ništa nego samo malo dostojanstva. Branitelji koji prosvjeduju ne traže nikakve kule i gradove. Oni žele samo normalan život u državi za koju su se borili i za koje su dali dijelove svoga tijela. Da nije bilo njih danas ne bi bilo ni Hrvatske. Kome to nije jasno ili je lud ili je neprijatelj Hrvatske.

Branitelji se nisu borili za ovakvu Hrvatsku u kojoj na ulici moraju tražiti svoja prava. Današnja Hrvatska je sve ono samo ne ona koju su sanjali i za koji su bili spremni dati život. Posljednji pokušaj aktualne vlasti da organizira protu-prosvjede prošao je neslavno. U Hrvatskoj ne postoji kritična masa koja bi izašla na ulicu i prosvjedovala protiv invalida i branitelja bez obzira koliko ih pojedine političke elite i mediji  na to motivirali.

Kaže jedan od „prosvjednika" da je izašao na prosvjede jer mladi odlaze iz Hrvatske. Kakve veze imaju branitelji i invalidi sa takvom konstatacijom? Naravno da nemaju nikakve, jer isti ti protiv kojih mladi gospodin prosvjeduje stvorili su Hrvatsku. Branitelji koji su stali u obranu Hrvatske nisu napustili svoju državu kada joj je bilo najteže, a danas se nazivaju svakojakim imenima.

Šatoraši, šatordžije, interešdžije samo su neki od pogrdnih naziva kojima vlast i mediji pod njenom kontrolom časte invalide i branitelje. Gospodo znamo da su vam branitelji  trn u oku, ali ovo što pokušavate je previše i prelijeva kap u čaši punoj gorčine zbog načina na koji to radite.

Narod nećete, niti možete ubijediti da branitelji traže nešto što im ne pripada usprkos ovoj žestokoj medijskoj kampanji koju provodite. Branitelji nemaju svoje medije, ali imaju snage i volje da ustraju u svojim zahtjevima. Branitelji nisu poklekli ni pred višestruko nadmoćnim neprijateljima koji su napali njihovu državu, a neće ni sada, i biti će u Savskoj 66 dok se ne izbore za svoja prava.

Stop teroru šatoraša stajalo je na jednoj od parola na antiprosvjedu. Kakav to teror sprovode invalidi i branitelji tražeći mrvicu dostojanstva u državi za koju su dali sve? Za ovu vrstu propagande Goebbels je mala maca, i upravo se nad braniteljima sprovodi teror svake vrste od strane onih kojima slobodna i neovisna Hrvatska ne predstavlja ništa.