Saša Pavlić stigao pred Vladu i poručio: 'Njih nema milijun, zašto im ne možemo dati sve što treba?'

saša pavlić
Saša Pavlić koji je u subotu pješke krenuo iz Rijeke prema Zagrebu, noseći 20 kilograma težak križ, stigao je u Zagreb. Nakon susreta s građanima na Trgu bana Jelačića uputio se prema Markovom trgu. Usput su zastali pred Kamenitim vratima te se zajedno pomolili za bolesnu djecu.

"Ovo je pitanje svih nas, nemojte samo njih osuđivati. Vi odlučujete što će se klikati na portalima, time dajete prioritete. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno. Nećemo imati djece jer ih ne znamo zaštititi", rekao je Pavlić kada je stigao na Markov trg gdje je dočekan velikim pljeskom.

"Odcijepljeni od naroda, odcijepljeni od svega. Ove djece nema milijun, zašto ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba?", zapitao se Pavlić

"Svima koji ste doma neka bude tako kako je. Ovo je vaša vlada i ovo su vaši prioritreti, a mi odazimo što dalje. Ne cijene čovjeka, dijete i život", poručio je Pavlić čekajući pred Vladom da ga netko primi. Poručio je i kako je nezadovoljan brojem ljudi koji su ga došli podržati te dodao kako se nadao da će ih biti puno više od ovih stotinjak.

Pred Vladom nije čekao dugo. Ubrzo je stigla obavijet da ga nadležni čekaju te je, s majkom koja je u kolicima vozila bolesno dijete, ušao u Vladu.

"Danas je dan kada svatko od nas građana Hrvatske ima priliku da napravi za naše najmanje i najnemoćnije ono što može, dođite na trg i barem dajte podršku, učiniti će te sretnim djecu, ali i sebe", napisao je Pavlić na Twitteru pozvavši građane da mu se pridruže na Markovom trgu gdje će svoj križ predati vladajućima.

Prije odlaska prema Vladi Pavlića su na Trgu bana Jelačića Sašu dočekali roditelji s djecom za čija se prava on bori. Zajedno s njim su nastavili njegov križni put prema Markovom trgu.

Danas je dan kada svatko od nas građana Hrvatske ima priliku da napravi za naše najmanje i najnemoćnije ono što može, dođite na trg i barem dajte podršku, učiniti će te sretnim djecu, ali i sebe :)

"Ja želim da netko posluša te roditelje. Otkad sam krenuo do danas razmišljam kakve me floskule čekaju gore", rekao je Saša jednoj od majki koje su s njime hodale prema Markovom trgu. Na Twitteru je uputio i poziv premijeru Plenkoviću i ministru zdravlja Milanu Kujundžiću da iskoriste današnji trenutak za pronalazak rješenje za problem oko liječenja teško bolesne djece.

Saša Pavlić, otac iz Rijeke, u subotu je uzeo 20 kilograma težak križ i starom cestom krenuo prema Zagrebu kako bi vladajućima skrenuo pažnju na bolesnu djecu za koje država ne može osigurati novac za odgovarajuće lijekove dok se istovremeno kupuju borbeni zrakoplovi.

"Suludo je da teško bolesna djeca već mjesecima ne mogu dobiti lijekove, a u međuvremenu je odlučeno da se tri milijarde naših kuna potroši na polovne avione", poručio je Pavlić prije puta.

Više na vijesti.hr