S. Brod: Djevojka i mladić skočili u bunar i spasili dvogodišnjakinju

slavonski brod, bunar, djevojčica, seks, bunar, opasnost, Livno, samoubojstvo, bunar, žena, bunar, Čapljina
Hrabrost i požrtvovnost šesnaestogodišnje djevojke te osam godina starijeg mladića koji su se do jučer samo iz viđenja poznavali spriječili su da se u Slavonskom Brodu dogodi tragedija velikih razmjera, piše večernji list.

Naime, igrajući se nešto prije 17 sati u dvorištu stambene zgrade u kojoj joj živi baka, dvogodišnja djevojčica Sara otvoria je poklopac starog bunara i upala unutra. Vidjevši što se dogodilo, u dvanaestak metara dubok bunar za djevojčicom je bez imalo razmišljanja skočila i njena šesnaestogodišnja sestra Martina kako bi spasila dijete od utapljanja. Uspjela ju je uhvatiti, prigrlila ju je i ujedno se uhvatila za stare cijevi koje se nalaze unutar bunara kako bi malu, uplašenu sestru i sebe spasila od utapljanja.

Dok se ova drama odvijala u dvorištu zgrade sa desetak stanova, cijeli je prizor sa prozora susjedne zgrade opazio 24-godišnji Pavo Majstorić koji se nalazio u posjeti svojoj djevojci. Vidjevši kako je djevojčica pala u bunar te kako se za njom bez razmišljanja u bezdan bacila njena sestra, istrčao je iz zgrade i potrčao u pomoć.

- Kada sam dotrčao do bunara, prizor je bio strašan. Martina je držala prestrašenu sestru u jednoj ruci i održavala se da ne potone pod površinu. Rukom se prodržavala za usku cijev kojom se nekad voda pumpala iz bunara, a razina vode bila je u tome trenutku oko pet metara ispod površine zemlje, kaže dvadesetčetverogodišnji heroj koji se, vidjevši ovaj prizor, bez imalo razmišljanja spustio po staroj cijevi u dubinu bunara i prihvatio već umorne i promrzle sestre kako nebi potonule ispod razine vode.

Sve ovo komešanje i buku čuli su i susjedi koji su donijeli uže i jedno po jedno izvukli troje mladih ljudi iz staroga bunara. Na sreću svi su prošli bez ozljeda, no uzbuđenje je za baku dviju djevojčica bilo preveliko. Pozlilo joj je pa je prevežena u slavonskobrodsku bolnicu kako bi se oporavila od stresa. Susjedi imaju samo riječi hvale za djevojčice koje stanuju u zgradi samo stotinjak metara udaljenoj od bakina stana i bunara koji se mogao pokazati kobnim.

-Svaka čast Martini, bez imalo razmišljanja bacila se u bunar za sestrom, nevjerojatno je kolika je to ljubav. Svaka čast i Majstoriću, dečko je hrabar i požrtvovan bez premca. Treba imati plemenitosti i spustiti se za njima u dubine riskirajući pri tome i vlastiti život, kažu susjedi koji su izvukli troje mladih iz bunara.