Roditelji zapanjeni: 4-godišnja djevojčica iskrala se iz vrtića i otišla kući

...jaknu i ruksak i uputila se kući. Kad su je vidjeli, roditelji su ostali zapanjeni.

- Trebala je ostati sat i pol, kako smo se dogovorili s tetom, a na naše veliko zaprepaštenje dijete se nakon sat vremena samo pojavilo na kućnim vratima. Odmah smo otišli u vrtić i pitali tetu gdje je naše dijete, a dobili smo odgovor da je tu. Iznenadila se kada smo rekli da je naša kći sama došla kući. Sa suprugom sam bio i kod ravnateljice i pitali smo je zašto ne zaključavaju vrata. Odgovorila je da su ključ cijelo vrijeme držali u vratima, ali da ga je netko odnio i da se vrtić ne zaključava - o neugodnom iskustvu kaže otac Anto Vučak iz Petrinje. Srećom, kuća im je nedaleko od vrtića pa djevojčica nije prelazila cestu, piše 24sata.hr.

- Ispada da iz vrtića dijete može odvesti tko hoće i kada hoće, a po riječima ravnateljice, nitko nije odgovoran - kazuje ogorčeni otac. Iz vrtića su se roditeljima ispričali.

- Ispričavam se u ime vrtića, potpuno razumijem njihovu ogorčenost. Svatko od roditelja pomislit će gdje smo bili, što smo radili, da smo pazili, ne bi se to dogodilo. A bili smo tu, uz djecu, ali sekunde nose svoje. Vrata su zaključana, ključ ostaje u bravi, ali često nestane. To jutro dogovorili smo s domarom nabavu ključa, a dogodilo se to što se dogodilo - kaže ravnateljica Katica Pucović.