Razbijeno spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima

hrvatski branitelji, podizanje spomen obilježja, 4. gardijska brigada
Imotski gradonačelnik Ivan Budalić, s Matom Frankovićem, gradonačelnikom Dubrovnika, oštro je osudio i zatražio što bržu istragu o nedavnim vandalizmima i rušenju spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 3. imotske bojne 4. gardijske brigade kod Dubrovnika, piše Večernji.hr.

- Razbijanjem spomen-obilježja na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke, na mjestu pogibije hrvatskih vitezova - imotskih sokolova, ruši se spomen na borbu i žrtvu koju su naši branitelji dali da mi danas živimo slobodnu, demokratsku i proeuropsku budućnost - poručio je Budalić koji je i sam sudjelovao u obrani Dubrovnika i borio se i kod Golubovog kamena čije osvajanje je označilo prekretnicu na južnom bojištu.

- Ne dopuštam da itko umanjuje život koji je dan za domovinu jer su te žrtve postale temelj naše Hrvatske. Ne samo da je riječ o mojim suborcima, zbog čega sam posebno emotivno vezan, već je riječ o borcima koji su budućnost Hrvatske, budućnost svih nas, stavili ispred svoje vlastite budućnosti. Način na koji se ophodimo prema braniteljima način je kako se ophodimo prema onima koji su nam omogućili slobodu i život u slobodnoj i nezavisnoj europskoj i zapadnjačkoj državi! - poručio je Budalić.