Raspisana međunarodna tjeralica za umirovljenim generalom vojske bosanskih Srba Manojlom Milovanovićem

Manojlo Milovanović, ulica nikole šubića zrinjskog, ratni zločin, tjeralica, ratni zločini
...nad civilima ne može biti izručen pa hrvatskom državnom odvjetništvu ostaje mogućnost da slučaj prepusti kolegama iz tužiteljstva BiH.
Milovanović je za TV Republike Srpske izjavio kako pretpostavlja da ga se tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na području Slavonije te da je lani u veljači bio pozvan u okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci kako bi dao izjavu vezanu uz istragu koja se protiv njega vodi u Hrvatskoj.

Kazao je kako je riječ o "nekom raketiranju" jednog sela kod Nove Gradiške počinjenom 19. rujna 1995.

"Tvrdi se kako sam ja izdao zapovijed generalima (vojske RS) Taliću, Kelečeviću i trojici pukovnika, tako da nas je u tom papiru šest 'upetljano' zbog neke rakete", kazao je Milovanović, objašnjavajući kako ih se svu šestoricu tereti da su namjeravali gađati civilno stanovništvo.

Za 71-godišnjim Milovanovićem međunarodna tjeralica raspisana je po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu u kojemu u četvrtak nisu željeli ništa komentirati, kao ni u tamošnjem državnom odvjetništvu.

Ministarstvo unutarnjih poslova RS potvrdilo je u četvrtak kako je od ureda Interpola u Sarajevu dobilo obavijest o raspisivanju tjeralice za Milovanovićem iz Hrvatske.

U priopćenju MUP-a RS navodi se i kako u obavijesti stoji da Milovanović, koji živi u Banjoj Luci, ne može biti izručen Hrvatskoj jer BiH ne izručuje svoje državljane, a hrvatskom je pravosuđu ostavljena mogućnost da njegov slučaj prepusti Tužiteljstvu BiH.

hrsvijet.net