Proslava u Čavoglavima uz Thompsona, Kordića i Željku Markić

Thompson, Thompson, Thompson, Milan Bandić, Thompson, Zvonko Bušić, Thompson, Thompson, čavoglave, Thompson, Vukovar, koncert, Živko Budimir, Thompson, čavoglave, Thompson, dan pobjede, Thompson, Sarajevo, čavoglave, čavoglave, Thompson, proslava
Proslava je počela prijepodne u župnoj crkvi sv. Ilije u Kljacima, gdje se služila sveta misa. Organizatori na čelu s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom su nakon mise u župnoj crkvi otišli na kavu u Knin, nakon čega su se vratili u Čavoglave gdje se cijeli dan održava kulturno- umjetnički i sportski program.

Nastupaju tamburaši i brojni KUD-ovi, ne samo iz Hrvatske već i iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske te Njemačke. Među ostalima su se isticali pripadnici viteške udruge "Kumpanija" iz Smokvice na Korčuli, kao i defile nekoliko stotina bikera iz cijele Hrvatske koji su svoje motocikle vozili na relaciji Drniš-Čavoglave. U Čavoglave je danas iz srednje Bosne pješice stigla skupina Thompsonovih prijatelja.

Mjesto je lijepo okićeno, na svakoj se kući vijori hrvatska zastava, a zasad nisu primijećene osobe s ustaškim i drugim zabranjenim obilježjima. Iako je jedno vrijeme padala kiša, to nije omelo brojne posjetitelje koji su se zabavljali prateći program proslave u kojem prednjače malonogometne utakmice, pri čemu se s vremena na vrijeme odmore u brojnim montažnim kafićima na 'iću i piću'.

U Čavoglavama je i dosta policije koja sve snima kamerama. Ove godine je novost puno veće i šire parkiralište za posjetitelje, zbog čega je osjetno manja gužva u mjestu.

Središnji dio proslave započinje večeras u 21 sat ispred crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama, gdje će se održati veliki koncert na kojem će nastupiti Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Opća opasnost i Miroslav Škoro, nakon kojega se očekuje i spektakularni vatromet.

Među viđenijim gostima i ove je godine prisutan šibenski biskup Ante Ivas, čelnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić, bivši čelnik HR Herceg Bosne i donedavni haški zatvorenik Dario Kordić.

Proslava u Čavoglavama, u organizaciji Marka Perkovića Thompsona i njegovih prijatelja, održava se 11. godinu zaredom.

HINA