Prognostičari otkrili kakvo ćemo vrijeme imati za Božić

vremenska prognoza, Božić
Od snježnih motiva, dakle, ništa, a ova će vijest zato razveseliti mnoge poklonike toplog vremena.

"Mnogo je upita o bijelom Božiću, no ništa od toga. Sve dane pratit će nas promjenjivo vrijeme, što se Jadrana tiče, petak će biti sličan četvrtku, što znači da će biti više dužih sunčanih razdoblja", kaže za Slobodnu Dalmaciju Marija Mohorić.

Vikend bi mogao donijeti destabilizaciju vremena pa bi oblaci trebali prevagnuti nad suncem i donijeti nešto kiše. U ove dane nećemo trebati pretoplu odjeću, bit će dosta jedan dugi rukav jer će se temperature kretati oko 10 stupnjeva. Nešto svježije bit će u jutarnjim satima, no sve temperature bit će bliže 5 stupnjeva nego nuli. Početak tjedna, pak, trebao bi biti nešto više suh, bez oborina, a slično vrijeme očekuje nas i u utorak.

Za ponoćku kišobran pri ruci

Što se temperatura tiče, i dalje će nam biti toplo, od 10 do 15 stupnjeva. Srijeda bi trebala donijeti nešto više kiše, a upravo u taj dan uprte su oči svih onih koji će ići na ponoćne mise. Zato za sve njih slijedi vremenska prognoza za noć s Badnjaka na Božić.

"Ne očekujemo mnogo kiše, no ipak treba računati na koju kišnu kap i imati kišobran blizu, a uz takvo vrijeme neće biti prehladno", kaže Marija Mohorić.

Ipak, dodaje, u kontinentalnim krajevima noćne temperature s Badnjaka na Božić vrtit će se oko nule, a u isto vrijeme na Jadranu će biti znatno toplije. Na sam Božić kiša nam ne bi trebala pokvariti ugođaj, bit će sunca, a više suhog nego kišnog vremena trebalo bi biti i drugog blagdanskog dana, na Svetog Stjepana.

Danas.hr/Slobodna Dalmacija