Vlada za Vukovarsko-srijemsku županiju proglasila stanje katastrofe

poplave, pomoć, vojska, pomoć, poplava, Hercegovina, poplava, nesreće, pomoć, BIH, Slavonija, poplave, poplave, pomoć, poplave, apel, Orašje, poplave, pomoć, evakuacija, sava, crna kronika, Orašje, pljačka, vojska, poplave, Vlada RH, sava, vodostaj, poplave, sava, beskućnik, poplava, humanitarne akcije i apeli, poplave, sava, poplave, Orašje, pomoć, poplave, Posavina, poplave, šteta, Brčko, poplave, kuća
Iz Vlade je priopćeno da je odluka donesena 20. svibnja na telefonskoj sjednici.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje rukovodi operativnim snagama i koordinira djelovanje drugih sudionika u aktivnostima zaštite i spašavanja, provodi njihovo pravodobno informiranje, nadzire provedbu propisanih mjera i aktivnosti u zaštiti i spašavanju te provodi mobilizaciju za potrebe sustava zaštite i spašavanja.

Financijska sredstva potrebna za provedbu tih mjera osigurana su u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu i projekcija za 2015. i 2016. godinu. Uprava će Vladi Republike Hrvatske dostaviti izvješće u roku od 30 dana po provedenim aktivnostima.

U opriopćenju se navodi da je Vlada odluku donijela na temelju Zakona o Vladi Republike Hrvatske, Zakona o zaštiti i spašavanju, na prijedlog ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

izvor: Hina