Pročitajte najmaštovitiju čestitku hrvatskoj Vladi u povodu puno toga

...Tuđman je vodio rat protiv interesa velikih sila i izbjegao je sankcije koje su mu stalno visile nad glavom. Pokrenuo je Oluju i intervenirao u BIH, i nije dobio sankcije. Poslao je na traktorima 200.000 Srba put Srbije i nije dobio sankcije. Račan je pustio Gotovinu da pobjegne i odugovlačio s Bobetkom dok nije umro, i nije dobio sankcije. Sanadera je Haag godinama prozivao zbog Gotovine, tvrdeći da ga skriva u Hrvatskoj, i nije dobio sankcije.
A vaš prvi ministar, tatin sinek kom Hrvatska služi samo zato da bi imao gdje biti premijer, kad već ni za kakav drugi posao nije sposoban, ih je zaradio za samo godinu i nešto dana na vlasti, štiteći ne interese Hrvatske, nego ubojicu jugoslavenske komunističke tajne policije. Čestitamo.
"Jaca", koju ste ismijavali, je u ekspresnom roku pozatvarala sva EU poglavlja i ušla u EU bez monitoringa, mimo svačijih očekivanja. Vi ste sad dobili monitoring. Od gotovine ste napravili veresiju, od ničega slučaj, a od mesara sa sjekirom radite Jamesa Bonda.

"Ma kakve sankcije, ni govora" - izjave političara 

Hvala vam za sve što ste do sad uradili za Hrvatsku. Hvala vam za region, da vam hvala za region, hvala vam za ćirilicu u Vukovaru, hvala vam za registar branitelja, hvala vam za modul 4 zdravstvenog odgoja. Hvala vam za Split Pride. To su bitne stvari, pa jasno da se onda ne stignete baviti glupostima poput rekordne rupe u budžetu od oko 15 milijardi kuna godišnje.
Hvala vam za 25% PDV-a i za javni dug od 60% BDP-a, bio je oko 43% kad ste preuzeli državu. HDZ ga u osam godina nije uspio bitno povećati, a vama je to pošlo za rukom od prve. Hvala vam za dodatnih 60 000 nezaposlenih u godinu dana i za pad, pardon, negativan rast BDP-a koji je počeo kad ste došli na vlast i traje od onda. Sjećate li se svog predizbornog plakata na kom je pisalo "Sizif je makar imao posao"? Hvala vam što ste odustali od gradnje Pelješkog mosta, kome u Zagrebu uopće treba taj most?

Hvala vam za junk kreditni rating, i hvala vam za Centar banku. Hvala vam što ste partijskom biltenu Jutarnjemoprostili poneku milijardu kuna poreznog duga. Lijepo od vas da brinete za svoje prijatelje iz medija i banaka, dokapitalizirate ih našim novcem i opraštate dugove prema nama. Hvala vam što ste digli trošarinu za benzin i cijenu plina i struje. Hvala vam što ćete mi ukinuti minus u banci i uvesti porez na ono malo stana što imam u vlasništvu. Hvala vam za novi Zakon o radu, svakako je mnogo bolji od onog starog protiv čije ste promjene potpisivali peticiju. Bar za ljude poput Pavića. Hvala što ste postavili primača Titove štafete na čelo HRT-a, uklonili sve nepoćudne urednike, izbacili iz medija svaku natruhu kritike i razuma i ostavili samo partijske galamdžije.

Čestitam vam na uspjehu Plana 21. Čestitam što ste ispunili obećanja pa ste zaustavili rad bez plaća i doprinosa. Doduše ne baš sasvim, ali u politici se predizborna obećanja ispunjavaju 50%, to se zna, pa ste zato zaustavili samo rad. Čestitam vam što transparentno upravljate državnom imovinom, tako što gurate svoje uhljebe u državne firme a lopove u nadzorne odbore, i što je rasprodajete ispod cijene. Što ste sredili stanje u zdravstvu, u skladu s vašom predizbornom parolom, "Rane liječi doktor, a ne vrijeme". Čestitam vam i na tome što više nema plavih koverti, plav je samo Jadran, što izvozimo pametne ideje, a ne pametnu mladost. Što je hobotnica danas u peki a ne u politici, kako ste i obećali.

Čestitam vam na buđenju hrvatskih potencijala, i na tome što ste, ako već niste smanjili nezaposlenost u Hrvatskoj, sveli nezaposlenost u redovima foruma mladih SDP-a skoro na nulu. I što ste zaposlili desetke tisuća nesposobnih birokrata, mahom slavodobitnika partijske knjižice, po agencijama za opremu pod tlakom i dizanje tlaka građanima. I svima kupili nove Audije. Hvala vam što ste na račun njih smanjili plaće doktorima, sucima, profesorima, i ljudima koji u ministarstvima i tijelima uprave nekog boga i rade. Hvala vam što gušite svaki privatni biznis koji nije pod kontrolom vaših ljudi, od uzgoja stevije do malih električnih centrala.

Čestitam, znao sam da ste nakupina psihički nestabilnih i intelektualno upitnih likova bez moralnog kompasa, ali s ovim sankcijama i izbacivanjem Hrvatske iz Schengena ste prevazišli sva moja očekivanja. A očekivao sam da ćete uprskati sve što se uprskati može, jednostavno jer ste ne samo neinteligentni nego i Balkanci u duši, koji Europu niti razumiju niti su se u stanju prilagoditi njenim civilizacijskim standardima. Europa nije samo gay pride i ćirilica, ona je mnogo više.
Česetitam vam što vaši kolege u EU govore da nisu nikad vidjeli bahatijeg, bezobraznijeg i neodgojenijeg političara od vas, to nije mali uspjeh. A još je veći što ni mi u Hrvatskoj nismo nikad vidjeli bahatiju, neodgovorniju i bezobrazniju vladu. A znate i sami da smo vidjeli sve i sva.

Udbaška samozaštita

Ne mogu vas, premijeru, kriviti što vi mislite da je cijeli svijet Tedeschi, bogati prijatelji i bankari iz Peperminta, ljetovanje u Bakarićevim i Titovim vilama, novi Audiji, letovi vladinim avionom, helikopterom, plovidba jahtom. Vi živite u tom svijetu od rođenja, i zapravo nemate pojma kako žive drugi ljudi koji nisu dio tog povlaštenog kruga. Kao što nemate pojma o ratu, jer vi ste ipak guzonjin sin i rat ste proveli na sigurnom, daleko od mina i granata i takvih groznih stvari. Nikad ni za što u životu niste morali raditi, sve ste dobili na srebrnom pladnju, sve vam je poklonjeno, pa i mjesto premijera.

Vi živite u tom svijetu, i nije vas briga za ostale. I čemu onda čuđenje što se spram Hrvatske odnosite kao i svako razmaženo derište spram igračke koja ga frustrira i dojadila mu je? Razbit će je, a tata će kupiti novu. Uostalom, nije li i vaša stranka već odvela u propast jednu državu kojom je desetljećima vladala bez izbora i demokratskih institucija, pa nastavila parazitirati u rezervnoj, iako je izašla iz parlamenta kad se glasalo o neovisnosti iste?

M. Holjevac l www.fizzit.net