Pročitajte koliko je potrošeno na Stjepana Mesića u posljednjih pet godina!

Stipe Mesić, stjepan mesić, Generali, otvoreno pismo, Vesna Balenović, stjepan mesić, Stipe Mesić, troškovi, Hrvatska zemlja, Stipe Mesić, Hrvatska zemlja, plaćanje, hsp ante starčević, HSP AS H, stjepan mesić, Zdravko Tomac, Slobodan Praljak, stjepan mesić, kaznena prijava, prijava, Stipe Mesić
Stjepan Mesić ima pravo na Ured bivšeg predsjednika koji je upravo na trošak poreznih obveznika. Tako je u ovih pet godina na njegovo funkcioniranje potrošeno 3,9 milijuna kuna, pišu 24 sata.

Detaljan pregled troškova objavila je Vlada u svom odgovoru saborskom zastupniku Ivanu Šimunoviću iz stranke HSP Ante Starčević.

Međutim, iako je zastupnik pitao Vladu da mu odgovori koja je točno funkcija i uloga ureda bivšeg predsjednika, na to naizgled jednostavno pitanje odgovor nije dobio. Vlada se samo pozvala da je takav zakon, da bivši predsjednik ima pravo na dva službenika, vozača i osobni automobil.

Mesić, inače, ne prima plaću nego samo mirovinu. Stoluje u državnom uredu u Grškovićevoj. Na uredski materijal je, primjerice, u pet godina potrošio gotovo 134.000, a na promidžbu 127.000 kuna. Telefon, pošta i prijevoz stajali su više od pola milijuna kuna porezne obveznike.

Samo Mesić ima doživotno pravo na ured. Da je bivši predsjednik Ivo Josipović također htio ured, mogao bi ga koristiti samo pet godina.

Trošak: 3,9 milijuna kuna u pet godina je potrošio Stjepan Mesić i do kraja života plaćat će njegov ured.

Sve pomalo: 2,6 milijuna kuna otišlo je za režije, putovanja, intelektualne usluge, promidžbu, reprezentaciju...

Zaposleni: 1,1 milijun kuna potrošeno je na zaposlene. Ima pravo na dva službenika i vozača, plaća i prekovremene.

Autor: PortalOko.hr