Problemi u virovitičkoj bolnici: nakon poziva Paladinu pobunila se nekolicina djelatnika

virovitica, bolnica, Dr. Josip Paladino
Od objave informacije da za doktora Josipa Paladina na Rebru više nema mjesta, ne stišavaju se reakcije. Ovoga puta zakuhalo se u virovitičkoj bolnici čiji je župan ponudio Paladinu da dođe raditi ondje uz osiguran službeni automobil, stan i veću plaću. Protiv toga se pobunila nekolicina djelatnika bolnice, a na relaciji župan-ravnateljica bolnice vlada prava politička trakavica.

Ovim hodnicima u budućnosti bi mogao hodati Josip Paladino. S naglaskom na mogao jer niti se doktor oglasio o ovoj ponudi, niti u virovitičkoj bolnici zapravo postoje uvjeti za njegov rad.

"Uopće ne postoji ugovorena neurokirurgija, jedan od preduvjeta nabava magnetske rezonancije. Već 6 mjeseci priča o tome, ne samo sad kad je prozvao njega. U to idu sigurno. Za početak kaže može raditi u ambulanti tu", kaže Igor Andrović, virovitičko-podravski župan.

Župan ipak priznaje, pozivom je zapravo više želio ukazati na kronični nedostatak liječnika u Virovitici. A upravo se dio dugogodišnjih djelatnika pobunio protiv županove pozivnice. Pred kameru žele samo anonimno.

"Bilo bi lijepo da se svakom ponudi od liječnika onda tako...", poručuje zaposlenica Opće bolnice u Virovitici.

"A da ne pričam da već 5 godina imamo spremne operacijske sale koje vape za obnovom...", dodaje zaposlenik Opće bolnice u Virovitici.

Župan pak tvrdi, njemu se nitko nije požalio. Paralelno sa željom za dolazak Paladina, župan je zatražio odlazak ravnateljice bolnice.

"U prva 2 mjeseca ravnateljica Mirjana Peček napravila je negativan rezultat od 2 milijuna i 600 tisuća kuna. Odlazak liječnika, nema otorinolaringologije, svakodnevne anonimne prijave, sudovi s liječnicima i tehničarima", nabraja Igor Andrović, virovitičko-podravski župan.

Ona tvrdi, nesuglasica sa zaposlencima je bilo u početku, no kasnije je sve izglađeno. Ne vidi razlog za smjenu jer je, kaže, u 2 godine puno napravila u bolnici u kojoj je zatekla katastrofalno stanje.

"Nisam prekršila niti jednu klauzulu u zakonu... da bi bilo razloga za moju smjenu", jasno će Mirjana Peček, ravnateljca Opće bolnice Virovitica.

Odluka o razrješenju trebala bi se donijeti sutra, a kako neslužbeno doznajemo, glavni razlog je netrpeljivost između župana i ravnateljice, oboje članova HDZ-a, ali očigledno na suprotnim stranama.

vijesti.hr