Prijateljica Jasmine Dominić: Bila sam uvjerena da je živa, nalazim se u košmaru

Jasmina

- Svih ovih godina bila sam uvjerena da je Jasmina živa. Iako sam čula svakojakih priča - da je pobjegla, da se ubila - znala sam da ona nije takav tip. Ta je cura bila sportašica, izvrsna učenica, dobra prijateljica - priča Dijana.

Jasminina je soba, kaže Dijana bila oblijepljena posterima na kojima je američki glumac Patrick Swayze.

- Slušali su se Tajči i Plavi orkestar te smo često pjevale. Voljela je i ona zapjevati i zabavljati se - kaže Dijana, koja je s Jasminom dijelila prvo mjesto na republičkom natjecanju iz biologije.

Dijana se prisjeća da je nakon što su upisale srednju školu, svako otišao svojim putem.

- Naši susreti sveli su se na slučajne susrete u prolazu i diskoteci. Zadnji put vidjela sam je na autobuskoj stanici, tad je već studirala. Znala bih je susresti u diskoteci, ali krajem devedesetih više je nisam viđala - rekla je Dijana.

Onda nastavlja priču o momentu saznavanja o tragediji.

- Prošlu nedjelju mama mi je rekla: "Jesi li čula, našli su Jasminu!." Moja prva reakcija bila je: "Stvarno? Znala sam da je negdje živa." A onda mi je rekla način na koji je pronađena. Otkad sam čula da je bila u zamrzivaču, nalazim se u košmaru. Pa se pitam: Bože, bila je tako blizu, kući. Pa zar niko nije nešto osjetio, vidio, čuo... - pita se Dijana.

Dodaje da se Jasmina nikad nije žalila ni na sestru ni na roditelje, a i s prijateljima nije nikad raspravljala o tome.

- Naše su teme bile simpatije, škola... Žao mi je zbog svega - kaže na kraju Jasminina prijateljica Dijana.