Preokret u istrazi: Mladi Torcidaš nije nastradao zbog djevojke

ubojstvo ivan mate blažević
... dana mlađeg Ivana Mate Blaževića zvanog Blato, istaknutog člana splitske Torcide.

Oni su mu, pak, u petak na utakmici Hajduka i Slaven Belupa odali počast zapalivši 23 baklje te potom napustivši sjevernu tribinu Poljuda, piše Slobodna Dalmacija.

Okolnosti ubojstva u Stobreču, kada je oko 4.15 sati ujutro u kafiću "Reket" Nikola nožem u srce usmrtio Blaževića, još se utvrđuju.

Ubojstvo je šokiralo javnost jer je nepovratno izgubljen jedan mladi život. Policija i dalje saslušava svjedoke i sklapa mozaik priče, no dok ne uhite i ispitaju osumnjičenog NIkolu, on neće biti potpun.

A najnovije neslužbene informacije govore da sukob ipak nije izbio zbog djevojke već da su Nikola i Ivan već prije nekoliko mjeseci imali fizički sukob u kojem je osumnjičeni za ubojstvo izvukao "deblji kraj".

Naime, po toj priči, pokojni se Blažević sukobio s jednim muškarcem, a Nikola G.J. se umiješao u sukob te je dobio batina.

Od tada je navodno sa sobom stalno nosio nož što, dakle, isključuje mogućnost da ga je zgrabio sa šanka u trenutku izbijanja tučnjave.

Također, čini se da se na terenima u Stobreču tog jutra nije odvijala nikakva masovna tučnjava.

Mladić je nakon što je ubo Blaževića nožem u srce pobjegao, a navodno se skriva kod jednog svog prijatelja koji je dobro poznat policiji po "kriminalnim aktivnostima" i nema dugo da je izašao iz istražnog zatvora, piše Slobodna Dalmacija.