Preminula urednica i reporterka informativnog programa Nove TV, Tatjana Krajač

Tatjana Krajač, nova tv
Tatjana je rođena 28. ožujka 1979. Tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti, počinje raditi na Radio Studentu gdje ju je privuklo političko novinarstvo u kojem je provela polovicu svog života. Novinarsku karijeru od 1999. godine gradi na Plavom radiju, gdje je osim dnevnog novinarstva sudjelovala u kreiranju tjedne emisije Rikverc i dnevnog pregleda tiska - Skener.

Dio tima Nove TV postala je 2003., a tijekom 15 godina rada u informativnom programu specijalizirala se za praćenje unutarnje politike: rada Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka. Sudjelovala je u uređivanju Dnevnika te mnogim važnim projektima Nove TV. Od 2000. godine, odradila je sve predsjedničke, parlamentarne, europske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je dio američke predsjedničke utrke te prvu predsjedničku debatu Baracka Obame i Johna McCaina u Denveru.

Kao reporterka pratila je hrvatski put u Europsku uniju od vremena prije pregovora pa do punopravnog članstva, a o putu prema Europi izvještavala i u Hrvatskoj i usporedno u europskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica. 2017. godine sudjelovala je u kreiranju uspješne rubrike Dnevnika Nove TV (NE)FORMALNO koju je uređivala i vodila zajedno s kolegom Mislavom Bagom.

- S velikom tugom opraštamo se od Tatjane koja će ostati upamćena kao vrsna novinarka i iznimna kolegica i suradnica, naveli su još na Novoj TV.