Premijer 'Zoki' popustio na sjednici Vlade

Zoran Milanović
Predsjednik Vlade Zoran Milanović na početku je današnje sjednice Vlade predsjedniku Republike na odlasku Ivi Josipoviću izrazio Vladinu zahvalnost, a novoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zaželio dobrodošlicu.

»Bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću koji je po mišljenju svih nas časno i na uzor obavljao dužnost predsjednika Republike Hrvatske još jednom izražavamo svoju zahvalnost, a novoj predsjednici želimo dobrodošlicu i s njom ćemo surađivati u okviru zakona, kao i do sada. Na tome smo striktni, tako funkcioniramo i tako će biti ubuduće«, rekao je Milanović.

Dodao je kako je Vlada s bivšim predsjednikom, u okviru područja suradnje koja postoje između predsjednika i Vlade i koja su malobrojna, a neka od njih su važna, surađivala jako dobro te rekao da vjeruje da će tako biti i ubuduće.

Istaknuo je da kao predsjednik Vlade poziva i stoji na raspolaganju novoj predsjednici svakoga četvrtka, odmah nakon inauguracije, za razgovor i informaciju o tome što je Vlada radila u protekle tri godine i što će raditi u sljedećih godinu dana te po čemu smatra da je trenutna Vlada dobra i puno bolja od prethodne dvije.

»Ali, tu se mišljenja uvijek mogu razilaziti. Mi imamo svoje argumente i otvoreni smo za razgovor«, rekao je Milanović.

Dodao je da poziv za razgovor upućuje formalno on te da su vrata Vlade otvorena. »Vlada je radno i političko tijelo, ona se u pravilu sastaje četvrtkom, tu smo«, rekao je Milanović.

Što se tiče predsjedničine želje za preseljenjem rezidencije u Visoku ulicu u Zagrebu, rekao je da Vlada toj želji »teško može ne udovoljiti«.

»Što se nas tiče, ta selidba može započeti odmah iza inauguracije, praktički prvi dan. Ako je to u duhu štednje za koju se zalaže Vlada, tim bolje«, rekao je Milanović.

Hina