Premijer i Vlada najlošiji od dolaska na vlast

Ivo Josipović, Vlada, predsjednik, Tomislav Karamark, Zoran Milanović, Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, Zoran Milanović, sabor, Vesna Pusić, Ivo Josipović
Vlada je u još lošijoj situaciji - ne podupire je 69 posto a podupire 24 posto, dok šest posto birača o njoj nema stava. Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, ima također iznimno loš rejting, drugi najlošiji otkako traju ispitivanja u ovom parlamentarnom mandatu. Ali, on je još i dvostruko lošiji od Milanovića - podupire ga samo 16 posto birača.

SDP drugu godinu na vlasti završava s 24 posto, blagim padom, ali u statističkoj pogrešci u odnosu na mjesec ranije. HDZ je i dalje s istim rejtingom - na 20 posto. Hrvatski laburisti su treći s 10 posto, HNS je na 4 posto, a istim rejtingom godinu završava i HDSSB.

Predsjednik Republike Ivo Josipović ima podršku 74 posto birača, no to je za njega jedan od lošijih rejtinga ove godine jer gubi potporu glasača HDZ, no i nekih ostalih stranaka. Ivan Grubišić, Josip Leko i Dragutin Lesar imaju 48 posto potpore, Vesna Pusić 42 posto, Ruža Tomašić 30, Silvano Hrelja 23 i Vladimir Šišljagić 20 posto.

Da zemlja ide u lošem smjeru misli 74 posto birača (toliko je i onih pesimističnih). Da Hrvatska ide u dobrom smjeru smatra samo 18 posto birača, a osam posto ih ne zna.

Predsjednik Republike Hrvatske (kao institucija) ocijenjen je s 3,2, Vlada s 2,1 a Hrvatski sabor s 1,9.

glas-slavonije.hr