Predstojnica Krstičević primila veleposlanicu Bosne i Hercegovine

04.02.2015

U utorak 3.veljače 2015., Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastala se s Nj.E. gđom Azrom Kalajdžisalihović, veleposlanicom Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.

Predstojnica Krstičević je upoznala veleposlanicu Kalajdžisalihović s radom, aktivnostima i programima koje Ured provodi te iskoracima koje je Republika Hrvatska napravila u raspodjeli sredstava za programe i projekte od strateškog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Naglasila je da su sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosansko hercegovačke Hrvate, istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinosi cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio.

Veleposlanica Kalajdžisalihović pohvalila je napore koje Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske čini te izrazila zahvalnost Republici Hrvatskoj na pomoći koju pruža u svim aspektima susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo i modalitetima suradnje između Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj. Istaknuta je spremnost da se pojedina pitanja od obostranog značaja zajednički rješavaju te je naglašeno da dobro susjedski odnosi dvaju zemalja te čvrsta upućenost jednih na druge u različitim područjima jesu dobar temelj za buduću još kvalitetniju suradnju.

loading...