Predsjednica na tekmu putuje s navijačima, sjedit će u društvu Medvedeva. Neće smjeti nositi dres, ali ima spremno rješenje

Kao što je i potvrđeno iz njezinog ureda, Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović putuje u Soči gdje će u subotu pratiti četvrtfinalnu utakmicu Rusije i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Kako nam je potvrđeno iz njezinog ureda, Predsjednica će se put Rusije uputiti sutra u 9 sati čarter letom s drugim navijačima.

U 18 sati održat će sastanak s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, a s njim će tijekom utakmice sjediti u loži.

Zbog strogih pravila FIFA-e u loži ne smije nositi dres pa će tako na sebi imati bijelu majicu preko koje će obući crveni sako. Na sebi će imati i šal s hrvatskim nacionalnim obilježljima.

Put cijele delegacije koštat će 40 tisuća kuna, svi članovi su se odrekli svojih dnevnica.

"Idem službeno ovoga puta. Najradije dolazim na utakmice kao navijač, no mislim da bi bilo neprimjereno i uvredljivo prema domaćinu da ne odem u VIP ložu, gdje moram poštivati pravila ponašanja i odijevanja, no to ne znači da neću svim srcem navijati za našu reprezentaciju", rekla je te dodala kako će posjet Rusiji biti prigoda za "nogometnu diplomaciju".

Ruski predsjednik Vladimir Putin pak ne dolazi na četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu između Rusije i Hrvatske.

dnevnik.hr

 

06.07.2018 u 14:21