Požari divljaju Dalmacijom

požar, Opuzen, požar, Neum, požar, Tomislavgrad, kanaderi, požar, Krila oluje, kanader, MORH, pelješac, Trstenik, požar, požar, požar, kanaderi, vodice, Dugi otok, požari, kanaderi, izrael, Benjamin Netanjahu, požari, kanaderi, Benjamin Netanyahu, Izraelski premijer, izrael, kanaderi, Benjamin Netanyahu, izrael, cista velika, Imotski, gašenje požara , kanader, kanaderi, Hrvatska zemlja, Crna Gora zemlja, čiovo, požar, kanaderi, kanader, Ljubuški, požari, Dalmacija
U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je Airtractor, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva kanadera, izvijestili su u subotu iz Ministarstva obrane te dodali i da su se dva Airtractora pokušala probiti do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, no zbog udara vjetra i jakih turbulencija nisu bile u mogućnosti djelovati na ovom požarištu.


Iz Zemunika su na najnovije požarište Zaton-Rasline kod Šibenika upućena tri kanadera, a istodobno, buknuo je požar i na Svilaji (Pribude) u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je poletio jedan kanader.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 200 požara: 70 u Šibensko-kninskoj, 69 u Splitsko-dalmatinskoj, 48 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.

Između Zatona i Rasline kod Šibenika u subotu malo prije 15,30 planuo je požar, a na požarište su upućene i zračne snage, doznaje se u Županijskom centru 112.

»Nekoliko minuta prije 15,30 sati dobili smo dojavu o požaru između Zatona i Rasline. Gori šuma i nisko raslinje, a na terenu su 34 vatrogasca sa 12 vozila, a požar gase i tri kanadera«, doznaje se u Županijskom centru 112.