Požar na Čiovu

požar, Opuzen, požar, Neum, požar, Tomislavgrad, kanaderi, požar, Krila oluje, kanader, MORH, pelješac, Trstenik, požar, požar, požar, kanaderi, vodice, Dugi otok, požari, kanaderi, izrael, Benjamin Netanjahu, požari, kanaderi, Benjamin Netanyahu, Izraelski premijer, izrael, kanaderi, Benjamin Netanyahu, izrael, cista velika, Imotski, gašenje požara , kanader, kanaderi, Hrvatska zemlja, Crna Gora zemlja, čiovo, požar, kanaderi, kanader, Ljubuški, požari, Dalmacija
Na gašenju požara koji je buknuo na Čiovu u subotu poslijepodne angažirani su i protupožarni avioni Canadair i Airtractor iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, priopćeno je iz MORH-a.

Vatra je planula u mjestu Žedno, vatrogasci su na terenu, a mještani u polijevaju kuće i okućnice, izvijestio je portal 24 sata.

MORH u svom priopćenju navodi da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, to jest od 1. lipnja, ) zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 135 požara: 50 u Šibensko-kninskoj, 45 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji.

Protupožarne zračne snage u tom su razdoblju ostvarile oko 1070 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35.000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 27 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Hina