Požar kod Crvenog Grma proširio se na hrvatsku stranu

Kako doznajemo od Jure Pilja, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Metković, koji zapovijeda požarištem s hrvatske strane, na terenu su vatrogasne postrojbe iz Metkovića, Ploča, Vrgorca, Kule Norinske, Stona, Slanog i Slivna s osam vatrogasnih cisterni koje su kontroliraju požar s ceste Metković - Vrgorac, a iz zraka gase dva helikoptera.

Teren oko samog graničnog prijelaza i kuće u selu Crveni grm i Prolog je osiguran, no vatra se još uvijek ne može staviti pod nadzor, jer s BIH strane gori oko 10 hektara šume a gasi samo nekoliko vatrogasaca s jednom cisternom iz Ljubuškog i ne uspijevaju kontrolirati požarište pa vatra stalno bježi u pravcu Metkovića, dok je s vrgoračke strane stanje sanirano.

Promet cestom Metković - Vrgorac trenutačno je u prekidu zbog vatrogasnih cisterni koje su zauzele oba kolnička traka, no uskoro će policija promet puštati naizmjenično jednim kolničkim trakom. Vozačima koji kreću u BIH savjetuje se da ne idu na granični prijelaz Mali prolog nego koriste granične prijelaze Orah i Gabela polje.

tportal.hr