Potvrđena optužnica u slučaju škrinja: Srnec plakala na sudu

županijski sud , smiljana srnec , jasmina domić

Optužnica protiv Smiljane Srnec danas je prihvaćena, rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić. Istražni zatvor je odmah produljen, a suđenje će krenuti u najkraćem mogućem roku, potvrdio je Galić.

Optužno vijeće koje je potrajalo otprilike sat i pol zaključilo je da postoji dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica. Istražni zatvor je i dalje na snazi te Srnec ostaje u zatvoru najmanje do 30. rujna.

Srnec je potreseno primila vijest o činjenici da će joj se suditi.

Smiljana Srnec (45), protiv koje je prošli mjesec podignuta optužnica zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23), čiji je leš pronađen u veljači u škrinji obiteljske kuće Srnecovih u međimurskom Palovcu, u lisicama i u pratnji pravosudnih policajaca je dovedena u četvrtak na Županijski sud u Varaždinu.

Na pitanje novinarke da li se osjeća krivom, Smiljana je rekla da nema komentara, zaplakala i rekla da nije kriva. Na sud je došao i njezin odvjetnik.

Tužiteljstvo smatra da je Srnec ubila svoju sestru s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru čije je tijelo 16. veljače ove godine pukim slučajem pronađeno skriveno u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće.