Potpora braniteljima u Hrvatskoj: 'Mi iz HVO vas razumijemo jer nam je isto! Ustrajte, uz vas smo!'

Postojavanje postrojba HVO-a.
...oduziimanja njihovih prava i rušenja dignetiteta Domovinskoga rata odlučili na prosvjed. Oglasili su se priopćenjem u kojem stoji:

"Poštovani,

podržavamo Vašu inicijativu u borbi za Vaša prava, prava obitelji poginulih hrvatskih bojovnika, prava svih invalida Domovinskoga rata, prava svih branitelja, zaštiti digniteta Domovinskoga rata i zaštiti jednakosti bojovnika HV i HVO.

Vaša odlučnost i ustrajnost da se i u ovoj borbi maksimalno dajete za svoju domovinu 23 godine nakon što je rat završen, vrijedna je divljenja i pokazuje da je ljubav prema domovini vječna. Također to pokazuje da obrana Domovine nije prošlost. Da je još nužna.

Također, ovi nerazumni svakodnevni nasrtaji na dignitet Domovinskoga rata, njegove žrtve i gradove spomenike, sve stanovnike u jednoj slobodnoj Hrvatskoj nisu normalni!

Veličanje nekih drugih ratova, neke tuđe vojske koja nikad nije oslobađala Hrvatsku nego ju je progonila i mučila, njene sinove ubijala, nije normalno! Da još nitko od tih krvnika nije odgovarao za stotine tisuća mrtvih, to je strašno! Izjednačavanje agresora i žrtve je ravno samoubojstvu! Nijedan legitimni predstavnik Republike Hrvatske nema pravo raditi takvu štetu i ne smije tako obmanjivati javnost!

Mi Vas razumijemo u potpunosti.

Mi, Hrvati Središnje Bosne i čitave Bosne i Hercegovine smo u istoj poziciji.

Godinama imamo predstavnike koje nismo mi birali i koji nikad nisu zastupali nas i naše interese nego uvijek osobne interese ili interese drugih država u regiji ili europske unije. Ako su naši političari i uspjeli složno nekoga izabrati, tu je bio međunarodni predstavnik, koji bi na „demokratski" način tj. feudalni, našim izabranicima zabranio javno djelovati.

Dalje, naš pravedni ministar branitelja, Bošnjak, slavni Zukan Helez koji redovito ukida primanja hrvatskim braniteljima i izvodi ih iz prava bespravnim, neustavnim odlukama Federalnog tj. svog Ministarstva Branitelja je redoviti gost Ministra Freda Matića.

Rezultat njihove suradnje je više nego vidljiv. Prave se zakoni koji omogućavaju korist i trajna prava samo bošnjačkim braniteljima a Hrvate se upućuje na ostvarivanje prava u R Hrvatskoj gdje su vrata odavno već zatvorena. Zazidana!

Zbog čega bi jedan hrvatski ministar tako prisno surađivao sa nekim tko je pucao na Hrvate, koji dolazi iz Bugojna gdje se još nikad nije utvrdilo gdje su nestali zarobljeni, iz logora izvedeni HVO vojnici? Njih 21.

A isti ministar Helez i njegovi pomoćnici su bili direktno ili indirektno odgovorni za nasilja u logoru u Bugojnu. Naravno, Ministar negira postojanje ikakvih bošnjačkih logora pa tako i zatočeni Hrvati gube svoj status jer to nemogu dokumentirati.

Ispada da su bošnjaci sami branili i obranili BiH a mi, Hrvati smo bili agresori ili smo dezertirali možda? Ili smo uzeli kolektivni godišnji odmor?

A teritorij Herceg Bosne, koji smo mi obranili i ugradili u Federaciju, je bila možda donacija europske unije?

Da ne spominjemo lutke, tzv. Hrvate, tipa: člana predsjedništva BiH, Željka Komšića i potpredsjednika R. Srpske Davora Čordaša koje su Bošnjaci i Srbi unajmili kao svoje Hrvate i namontirali na hrvatska mjesta.

Zamislite kako je nama, Hrvatima BiH, kada takvi „autentični" Hrvati sa svojim ukradenim, nelegitimnim funkcijama dođu u Zagreb pa ih onda Predsjednik i Premijer srdačno dočekaju, bez ijedne zamjerke, umjesto da im se po nosu zalupi vratima i otjera odakle su i došli?

Pa kad nam tadašnji Predsjednik Mesić kaže da gledamo u Sarajevo.

Zbog svega navedenog jasno je da moramo imati prave predstavnike, nacionalno osviještene, počevši od braniteljskih udruga pa sve do ministarstva branitelja. To moraju biti ljudi neupitnog poštenja i ratnog puta. Takve ne možete kupiti ni s njima manipulirati. Samo takvi nas mogu čista srca zastupati i odlučivati o tako važnim pitanjima o domovinskom ratu i stradalnicima domovinskog rata. Samo takvi jasno razlikuju agresora od žrtve. Samo takvi neće trgovati tuđom krvlju i suzama. Samo takvi smiju potpisivati povijest, istinu o Domovinskom ratu, pobjedu nad „srboslavijom" i samo oni neće dozvoliti da se ista ponovi i da nam pomuti naše snove o pravednoj, poštenoj i sretnoj Lijepoj Našoj R. Hrvatskoj.

A takva nam čvrsta, jaka Hrvatska treba ako želimo imati i demokratsku, pravednu BiH u kojoj će biti mjesta i za Hrvate.