Poruka iz Stuttgarta Hrvatima koji žele doći u Njemačku

iseljavanje
... traženja stana i posla u Stuttgartu, piše Fenix magazin.

Gotovo im se svakodnevno javljaju razni pojedinci, obitelji, pravne osobe ... Upiti stižu na službeni mail misije, telefonski, preko facebook stranice misije, te na mnoge druge načine.

Zaista teška ekonomska situacija u domovini mnoge je ljude dovela do ruba očaja. Mnogi od njih traže pomoć na različite načine, a najčešće je to traženje stana, financijska pomoć i posao.

Iz misije upozoravaju preko svoje mrežne stranice www.kkgs.deda što se tiče financijske pomoći, na žalost mnogi su u potrebi i očekuju od nekoga pomoć, ali mnogi su koji zloupotrebljavaju teško ekonomsko stanje u Hrvatskoj i BiH i lažno se predstavljaju za one kojima treba pomoć.

Zato mole za razumijevanje radi određene skepse, ali i razumijevanje, jer zahtjevi daleko premašuju sve njihove mogućnosti. „Naprosto, ne možemo", kako i sami kažu „niti približno udovoljiti mnogim zahtjevima.

Kad je govor o poslu, najčešći su upiti i traženje "bilo što". Ako smo i mogli prije tu nešto učiniti preko naših firmi, danas više ne možemo, jer je priljev mnogo veći od onoga što tu možemo učiniti.

Na žalost, i ovdje svi nisu čestiti te zloupotrebljavaju nečiju situaciju, pa ne isplaćuju zarađeni novac. Takvi onda opet kucaju na naša vrata... Zbog toga smo dodatno oprezni za upućivanje u neke firme, u prvom redu građevinske.

Nadamo se da razumijete i našu situaciju. Mi znamo da mnogima nije lako. Nije lako ni nama ako ne možemo pomoći. Onoliko koliko možemo, pomažemo, upućujemo, zapošljavamo, tražimo stanove,... Ali, mnogo manje nego što je to potražnja! Hvala svima na razumijevanju, a ovo neka bude i poziv svima koji ovdje žive, da nam dostave informacije o poslu, stanovima,... kako bismo barem jednom dijelu mogli izaći u susret".