Poraz Hrvatske: Otočići Veliki i Mali Školj pripast će Bosni i Hercegovini?

30.07.2012

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak kako će sporazum Tuđman-Izetbegović iz 1999., prema kojem Hrvatska...

... Bosni i Hercegovini prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće u malostonskome zaljevu, vrlo vjerojatno biti predložen za ratifikaciju u Hrvatskom saboru, piše SEEbiz.

Sarajevski "Dnevni avaz" je u ponedjeljak prenio izjavu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije kako je tijekom nedavnog susreta s ministricom Pusić potvrđeno da Hrvatska mora imati neku vrstu komunikacije između dva dijela svojeg teritorija presječenog na području Neuma, a rješenje za taj problem ne bi smjelo zadirati u suverenitet BiH.

Otočići Veliki i Mali Školj u Neumskom zaljevu trebaju pripasti BiH, no Hrvatska pri tom mora imati mogućnost na odgovarajući način povezati svoj teritorij, izjavio je Lagumdžija.

Za Hrvatski radio ministrica Pusić je rekla da se o tome u Hrvatskoj razgovara već nekoliko mjeseci, te da je vrlo je vjerojatno da će na ovaj način i u toj formi sporazum biti predložen za ratifikaciju, a ističe i da se Hrvatska ničega ne odriče.

"Pametno je postići racionalne dogovore koji su u interesu obiju zemalja", kazala je.

loading...