Policija traži Pripuza i Jelavića

Kako neslužbeno doznaje HRT, na obavijesne razgovore privodi se 15-ak osoba, među njima su pripadnici tzv. knežijske skupine. U policiju će, neslužbeno nam je potvrđeno, biti privedeni i Nikica Jelavić te Zoran Pripuz.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je kako je na obavijesne razgovore privedeno šest osoba. Rekao je da ne može govoriti o imenima tih osoba, a kazao je i da je prerano govoriti o tome hoće li privedeni biti osumnjičeni za neka kaznena djela. Policija i DORH u posljednja su tri mjeseca snimali pojedince i grupe za koje se sumnja da su odgovorni za cijeli niz najtežih kaznenih djela pa i neriješenih ubojstava.

Čini se da su na Hrvatsku oko bacili i mafijaši iz Bugarske i Makedonije. U Rijeci je tako jučer uhićena skupina opasnih kriminalaca spremnih na najteža djela. Policija ih je pratila i uhitila nakon što su zbog 300.000 eura oteli jednog Makedonca. Klupko se tada počelo razmotavati prema tzv. knežijskoj skupini pa je jučer, doznajemo iz pouzdanih izvora, na obavijesni razgovor pozvano osam, a danas još 15 osoba iz zagrebačkog podzemlja, među kojima navodno Pripuz i Jelavić.

U pripremi akcije policija je obavila oko sto obavijesnih razgovora, a cilj je, čini se, rasvjetljavanje niza neriješenih ubojstava poput slučaja Zečević ili Bilen. Znakovito je i da je u zgradu policije ušao bivši ravnatelj Uskoka, Željko Žganjer, što upućuje na to da su, prema svemu sudeći, policija i DORH opet u velikoj ofenzivi na kriminalni milje u Zagrebu.

Policijska akcija Šok 3 počela je jučerašnjim uhićenjima četiri osobe na zagrebačkoj Knežiji. Njima sutra istječe zadržavanje. MUP ne otkriva njihov identitet. Neslužbeno doznajemo da je jedan od uhićenika Đorđe Vuletić, poznat iz slučaja tzv. zločinačke organizacije. Njemu se navodno na teret stavlja pokušaj ubojstva, a brani se šutnjom. Uz njega, u policiji su i braća Petar i Goran Vidović te Darko Dakić, koji navodno također zasad šute.