Policija sve uzima u obzir pa i mogućnost da je Antonija prodana

'Nismo zdravo za gotovo povjerovali Paravinjinom iskazu, zato pretražujemo i lokacije na trasi njegova kretanja na dan Antonijinog nestanka', rekao je Brkić. Na pitanje istražuje li policija mogućnost da je Paravinja Antoniju prodao kao bijelo roblje te da je još živa, Brkić je diplomatski rekao: 'Njegov iskaz ne uzimamo zdravo za gotovo. Kriminalističko istraživanje ide u više smjerova i nadam se da ćemo Antoniju pronaći. Uvijek postoji više mogućnosti...'

Brkić je i opisao svoje iskustvo s Paravinjom. Kaže kako je riječ o osobi bez emocija, devijantnog ponašanja. Njegov psihoprofil nije izrađen, a Brkić se nada kako će zločinac što prije biti izručen Hrvatskoj kako bi se profil izradio. 'On skače od bešćutnog ponašanja, do bijesa te kajanja i plača', pojašnjava Brkić.

Isto tako tek kada Paravinja bude izručen, moći će ga se dovesti na teren kako bi sam pokazao mjesto gdje je, prema njegovim riječima, bacio Antonijino tijelo.

Brkić je na kraju odgovorio i na sve glasnije optužbe da se policija ne bavi dovoljno nestalim osobama. 'Ja odgovorno tvrdim da policija poduzima sve intenzivne mjere da pronađe sve nestale osobe u RH do kada postoje indicije i smjerovi potrage. Ako se dođe do indicija da je riječ o zločinu ili suicidu, može se reći da je gotov slučaj, no onda se kriminalističko istraživanje nastavlja dalje iza zavjese, tihim radom, dok se osoba ne pronađe', zaključio je zamjenik ravnatelja policije.

izvor: tportal.hr