Policija pretražuje kuće, stanove i poslovne prostore braće Mamić

HNK Brotnjo Čitluk - GNK Dinamo Zagreb 1:1

"Izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić", objavio je Dinamo na svojoj internetskoj stranici.

Jedan od odvjetnika Zdravka Mamića, Mate Matić, izjavio je da je njegov klijent na putu u Sloveniji te da nije dobio nikakvu obavijest o istrazi ili pretrazi njegove kuće o čemu je doznao od medija.

Prema prvim neslužbenim informacijama Uskok Mamiće tereti za utaju poreza.

Dinamo u svom priopćenju navodi da "cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom" kluba i pojedinaca te da je ovo "još jedna u nizu takvih".

"Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka. Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka", ističu u Dinamu.

"Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji. Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas - ostvarivanje velikih europskih rezultata", navodi se u priopćenju koje potpisuju Zdravko i Zoran Mamić.

Hina