Policija poziva na oprez!

HRK
Štetu od nekoliko tisuća kuna pretrpjelo je dvoje turista prevarenih tijekom razmjene novčanica.

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 51-godišnjeg državljanina Poljske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare, izvijestila je PU primorsko-goranska. Policija ga je zatekla 7. kolovoza u Dramlju gdje je Talijanu na prijevaru u zamjenu za eure dao nevažeće strane novčanice, a za koje je oštećeni mislio da je riječ o domaćoj valuti, odnosno kuni.

Policija također traga za nepoznatim muškarcem koji je 9. kolovoza na opatijskom području prevario državljanku Njemačke, kojoj je razmijenio eure za nevažeće strane novčanice, što je oštećena naknadno utvrdila te prijavila policiji.

Policija poziva građane i turiste da novac mijenjaju u za to predviđenim novčarskim institucijama, ovlaštenim mjenjačnicama ili drugim mjestima gdje je to dozvoljeno. Bez obzira na moguće povoljan tečaj koji nude nepoznate osobe novac nemojte mijenjati na ulici ili na drugim mjestima gdje to nije niti uobičajeno niti dozvoljeno kako ne bi postali žrtvom prevaranata.

Hina