Policajac se ispričao ženi koju je u Osijeku srušio na pod i priveo jer je prešla preko crvenog

hrvatska policija , policijska brutalnost, brutalnost, Osijek, Osijek, isprika, policajac
...koji je priveo ženu u Osijeku jer je prošla kroz crveno svjetlo na semaforu te poslije nije željela dati policajcu osobnu iskaznicu ispričali ženi.

- Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku jer zakon se mora poštivati - napisao je na Facebooku ministar Ostojić.

On je još jučer osudio osječki slučaj rekavši kako takvo policijsko postupanje ruši ugled policajaca te da je to bila loša policijska taktika.

- Ne radite to, ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik - poručio je policajcima Ostojić.

Podsjetimo, osječki policajac je stariju ženu koja je prešla preko crvenog svjetla na semaforu u srijedu srušio na beton i vezao lisicama, a u pomoć su mu priskočile i kolege. Dogodilo se to u samom središtu Osijeka, u Ulici Hrvatske Republike oko 11 sati.

Nakon što je priča objavljena u medijima, reagirala je i policija koja je objavila snimku privođenja žene.

- U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njezino daljnje kretanje - rečeno je u osječkoj policiji.

vecernji list