Pokopan Oliver Dragojević, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika

Oliver Dragojević
Na početku pogrebne ceremonije, njegov najveći hit "Galeb i ja", izveo je na violončelu Stjepan Hauser pred mnoštvom na groblju sv. Roko iznad Vele Luke, izmamivši jecaje okupljenih.

Oliverova rodbina - supruga Vesna, sinovi Dino, Damir i Davor, nevjeste i unučadi, prijatelji, znanci, Velolučani, gosti koji su voljeli njegovu glazbu punu emocija - Slovenci, Talijani..., estradnjaci i glumci..., svi su bili tu. Zlatan Stipišić Gibonni, Jakša Fiamengo, Tomislav Mrduljaš, Enis Bešlagić, Nina Violić, Dinoi Viktorija Rađa, članovi Oliverovog pratećeg benda Dupini, Dragan Lukić Luky..

Pogreb je započeo pjesmom Klape Ošjak iz Vela Luke, a uz lijes su stajali i članovi Dupina, Oliverovog pratećeg benda, piše Slobodna Dalmacija.

- Ostaćeš u našim srcima trajno i vječno. Znamo Olivere da si neponovljiv i da si veći i od Huma, rekla je to sinoć i ova vala, ali znam i da ti ne bi bilo drago da ti sada pjevamo hvalospjeve kao najvećem Velolučaninu jer nikad nisi žudio za divljenjem. I zbog toga nisi bio samo glazbenik, već i veliki čovjek. Hvala ti Olivere što si nam živote učinio ljepšim i neka ti je laka ova lučka zemlja natopljena solju, ovdje na rubu svijeta, okrenuta morskoj pučini. Neka ti je mirno more. Adio, kapetane - od Olivera se oprostila načelnica Vele Luke Katarina Bikić.

Od ranih jutarnjih sati u Velu Luku su pristizali ljudi sa svih strana u želji da se posljednji put naklone najvećem među najvećima. Već u 15 h, tri sata prije pogreba - tiho su, dostojanstveno, u koloni - jedan po jedan, odavali počast pred njegovim lijesom - molili se i plakali, podjednako stari i mladi, jer Oliverove su bezvremenske pjesme bile predmetom obožavanja generacija.

kroativ.at / Foto Paun Paunović/HANZA MEDIA