Podrška gospodinu Milijanu Brkiću za ministra branitelja

Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, Udruge proizašle iz Domovinsko rata, miljan brkić, Milijan Brkić, ministar branitelja, odustajanje, odustaje od kandidature, Milijan Brkić, HDZ, Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro, izbori, Milijan Brkić

Isto tako, neosporna je činjenica da je u isto vrijeme hrvatski narod branio neovisnost Republike Hrvatske i državotvorno pravo u Bosni i Hercegovini.
S obzirom da je Velikosrpska agresija podrazumijevala okupaciju velikog dijela Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, bilo je geostrateški vojno i politički opravdano uspostaviti zajedničku obranu u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Politička zrelost tadašnjeg vodstva na čelu sa doktorom Franjom Tuđmanom i visok stupanj nacionalne svijesti Hrvatskih domoljuba stvorili su savezništvo Hrvatskih oružanih snaga, koje su sačinjavali Hrvatska vojska i policija i Hrvatsko vijeće obrane, što je dovelo do potpunog sloma Velikosrpske agresije i potpunog ostvarenja političkih vojnih ciljeva u Domovinskom ratu.

Žrtve i stradanje hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu su imale ambiciju postati jedan od prioriteta u Republici Hrvatskoj kako uspostaviti dostojnu i kvalitetnu skrb za obitelji poginulih branitelja, ratne vojne invalide i razvojačene branitelje.
Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske i kvalitetni zakoni su trebali biti garancija kako će branitelji i članovi njihovih obitelji biti trajno zbrinuti i da će dostojanstveno živjeti u Republici Hrvatskoj a i u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, unutar Hrvatske države postoje snage koje konstantno kriminaliziraju Domovinski rat, umanjuju njegov povijesni značaj i pokušavaju gurnuti braniteljsku populaciju na društvenu marginu, što je nedopustivo i sa moralnog i sigurnosnog aspekta.

Činjenica kako danas, već mjesecima traje protest 100%-ih invalida u Savskoj 66, ili političko nasilje koje se provodi nad braniteljima u Vukovaru, a posebice pakiranje zajedničkog zločinačkog pothvata i kriminalizacija HVO u Domovinskom ratu nedvosmisleno ukazuju kako se protiv hrvatskih branitelja vodi specijalni rat.
Sve ovo ukazuje kako je potrebno izabrati za ministra branitelja u Republici Hrvatskoj osobu koja ima domoljubni i stručni kapacitet za ispravno sagledavanje činjenica koje se tiču istine o Domovinskom ratu, digniteta Domovinskog rata i stečenih prava koji proizilaze iz Domovinskog rata za branitelje i članove njihove obitelji.

Prema našem dubokom uvjerenju gospodin Milijan Brkić ima potrebne osobine i časnu ulogu u Domovinskom ratu za preuzimanje izuzetno odgovorne dužnosti ministra hrvatskih branitelja.

Koordinacija  udruga proizišlih iz Domovinskog rata