Podignuta hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi i otkriven spomenik Franji Tuđmanu

knin, zastava, oluja, Hrvatska zemlja, referendum, Hrvatska, Referendum o hrvatskoj samostalnosti
eć od ranog jutra u Kninu je svečano. Uoči početka proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja ispod kninske tvrđave oko 6 sati ujutro pušteno je preko 1000 golubova koji će letjeti od Knina do Vukovara.

Od ranih jutarnjih sati na kninskim ulicama nekoliko tisuća ljudi, stalno pristižu novi i prema nekim procjenama očekuje se i do 100.000 građana.


Na kninskoj tvrđavi zastavu su digli hrvatski branitelji koji su prije 20 godina skinuli srpsku zastavu. Mario Bilač 7. gardijska brigada: Ja sam jedan od četvorice koji su skinuli zastavu. Danas smo je podigli. Bila je s vezana lancima i moj kolega Jamin Hadžić 7 gardijska se prvi popeo na jarbol skidati je. Hadžić - popeo sam se na jarbol i skidao srpsku zasravu. Puno mi je srce danas. Bili smo svjesni da je to povijesni trenutak i rekli su nam da čekamo dolazak predsjednika, ali smo požurili dalje u satniji boriti se i razmišljali smo samo o tome kako naprijed.

Vecernji list