Počeo novi kaos u Hrvatskoj, ponovo čekanja i na bh. granici

Neum, blokada granice, graničari, blokada granice, granična policija bih, granična kontrola, granični prijelaz, na granici
S obzirom da se veliki broj ljudi vraća s uskrsnih i vaskrsnih blagdana iz naše zemlje u države Europske unije, do najdužih kolona moglo bi doći na graničnim prijelazima sa Hrvatskom i iz Hrvatske sa Slovenijom.

Gužve na granici BiH sa Hrvatskom najveće su na prijelazima Bosanski Brod, Bosanski Šamac i Velika Kladuša u BiH te Županja, Slavonski Šamac i Stara Gradiška u Hrvatskoj.

Većih gužvi na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci, nema. Prometna policija usmjerava vozila ka prijelazu, a granična policija i carinici veoma efikasno odrađuju svoj posao, piše Dnevni avaz.

Čekanja su svedena do 30 minuta, a zanimljivo je da je prvi veći val vozila bio jutros oko šest sati i ubrzo je prešao u Hrvatsku.

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, bh. i hrvatska policija poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju.

Da bi se izbjegle eventualne neugodnosti, svim putnicima se savjetuju da:

• Provjere status svojih dokumenata, posebno ukoliko su u zadnje dvije godine oni bili otuđeni, izgubljeni ili oštećeni. Ovo je potrebno da bi se uvjerili da su podaci o dokumentima točno uneseni u državnim i ostalim bazama podataka.

• Provjere da li su njihovi putni dokumenti (osobne iskaznice, putovnice) važeći;

• Provjere informacije o stanju na graničnim prijelazima prije polaska na putovanje;

• Izaberu granične prijelaze s manjom frekvencijom prometa ili da kreću na putovanje u dijelovima dana i tjedna kada su gužve uobičajeno manje.

• Izbjegnu putovanje u Hrvatsku tijekom vikenda osim ukoliko je rezerviran takav aranžman koji počinje i završava u danima vikenda

• Budu strpljivi i slijede upute policijskih službenika na graničnim prijelazima i unutar zemlje.